- Wrz 19, 2004
- 30,788
- 4,848
- 113
2 spore ogórki, ok. 0,5 kg
2-3 młode marchewki,
1 pietruszka
2-3 ziemniaki
kawałeczek selera
pęczek koperku
garść świeżej bazylii lub szczypta suszonej
2 płaskie łyżki masła
200 ml śmietany
sól, pieprz, kostka rosołowa lub vegeta
Warzywa pokroić w kostkę, zalać 2 litrami wody, dodać przyprawy i 1 łyżkę masła, gotowac do miękkości ok. 15 minut. Ogórki obrać, pokroić wzdłuż na ćwiartki, ściąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, posolić i udusić bez przykrycia (do odparowaniana) na drugiej łyżce masła . Połączyć z wywarem, dodać pokrojony koperek i bazylię. Do śmietany dodac pare łyżek wywaru z zupy, wymieszać, dodac do całości, zagotować.
Gotowe. <!--emoid
--><!--endemo--> Smacznego!
2-3 młode marchewki,
1 pietruszka
2-3 ziemniaki
kawałeczek selera
pęczek koperku
garść świeżej bazylii lub szczypta suszonej
2 płaskie łyżki masła
200 ml śmietany
sól, pieprz, kostka rosołowa lub vegeta
Warzywa pokroić w kostkę, zalać 2 litrami wody, dodać przyprawy i 1 łyżkę masła, gotowac do miękkości ok. 15 minut. Ogórki obrać, pokroić wzdłuż na ćwiartki, ściąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, posolić i udusić bez przykrycia (do odparowaniana) na drugiej łyżce masła . Połączyć z wywarem, dodać pokrojony koperek i bazylię. Do śmietany dodac pare łyżek wywaru z zupy, wymieszać, dodac do całości, zagotować.
Gotowe. <!--emoid
Ostatnią edycję dokonał moderator: