- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Zupa ze świeżych ogórków
*3 duże ogórki
*1 mała marchew,pietruszka
*1 cebula (można dodać kawałek pora)
*2 duże ziemniaki
*1 kostka rosołowa
*liść,pieprz,ziele ang,sól
*śmietana
Ogórki obrać,usunąć nasiona,pokroić w drobną kosteczkę i poddusić na maśle.
Dorzucić posiekaną cebulę,potem pokrojoną marchew i pietruszkę.
Chwilę razem poddusić i zalać wodą.
Dodać do tego przyprawy,można wrzucić gałązkę selera,lubczyku.
Wrzucić kostkę rosołową i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gdy wszystko jest miękkie,wyjąć gałązki zielonego,dołożyć łyżkę śmietany,przyprawić do smaku. Posypać koperkiem.
3 ogórki gruntowe lub 1,5 długiego szklarniowego.

*3 duże ogórki
*1 mała marchew,pietruszka
*1 cebula (można dodać kawałek pora)
*2 duże ziemniaki
*1 kostka rosołowa
*liść,pieprz,ziele ang,sól
*śmietana
Ogórki obrać,usunąć nasiona,pokroić w drobną kosteczkę i poddusić na maśle.
Dorzucić posiekaną cebulę,potem pokrojoną marchew i pietruszkę.
Chwilę razem poddusić i zalać wodą.
Dodać do tego przyprawy,można wrzucić gałązkę selera,lubczyku.
Wrzucić kostkę rosołową i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gdy wszystko jest miękkie,wyjąć gałązki zielonego,dołożyć łyżkę śmietany,przyprawić do smaku. Posypać koperkiem.
3 ogórki gruntowe lub 1,5 długiego szklarniowego.