- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Zupa ziemniaczana z kurkami
800 g ziemniaków
200 g marchewki
400 g kurek
1 por
800 ml bulionu
2 łyżki posiekanego kopru
olej do smażenia
sól i pieprz
1.Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy w kostkę i talarki. Kurki jeżeli są większe, przekrawamy na połowę. Pora kroimy w plasterki.
2.Rozgrzewamy olej i smażymy na nim (2 minuty) kurki, które po podsmażeniu przekładamy na talerz. Na tym samym tłuszczu smażymy wszystkie pokrojone warzywa ( 10 minut).
3.Podsmażone warzywa zalewamy bulionem, solimy, pieprzymy i gotujemy 15 minut. Ma koniec dosypujemy kurki i koperek.
Ps1 Przepis na 4 osoby
Ps2 Pochodzi i czasopisma LandGenuss 01/2012

800 g ziemniaków
200 g marchewki
400 g kurek
1 por
800 ml bulionu
2 łyżki posiekanego kopru
olej do smażenia
sól i pieprz
1.Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy w kostkę i talarki. Kurki jeżeli są większe, przekrawamy na połowę. Pora kroimy w plasterki.
2.Rozgrzewamy olej i smażymy na nim (2 minuty) kurki, które po podsmażeniu przekładamy na talerz. Na tym samym tłuszczu smażymy wszystkie pokrojone warzywa ( 10 minut).
3.Podsmażone warzywa zalewamy bulionem, solimy, pieprzymy i gotujemy 15 minut. Ma koniec dosypujemy kurki i koperek.
Ps1 Przepis na 4 osoby
Ps2 Pochodzi i czasopisma LandGenuss 01/2012