Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa ziemniaczano-jabłkowa z chrzanem i wędzonym pstrągiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1414130" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Zupa ziemniaczano-jabłkowa z chrzanem i wędzonym pstrągiem</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]81275[/ATTACH]</p><p></p><p>1 cebula</p><p>1 łyżka masła</p><p>200 ml białego wina (raczej wytrawnego)</p><p>2 kwaśne jabłka</p><p>150 g ziemniaka</p><p>150 ml rosołu</p><p>2 filety wędzonego pstrąga</p><p>parę gałązek koperku</p><p>100 ml śmietany</p><p>2 łyżki chrzanu</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>1.Cebulę drobno posiekać.Smażyć ma maśle. Zalać winem i jeszcze krótko dusić.</p><p>2.Jabłka i ziemniaka obrać. Zetrzeć bezpośrednia na tarce (grube oczka) do zupy, dodać rosół i gotować przez 15 minut.</p><p>3.Pstrąga w mniejsze kawałki podzielić i wymieszać z posiekanym koperkiem.</p><p>4.Zupę wymieszać ze śmietaną i chrzanem , dokładnie zmiksować. Posolić i popieprzyć do smaku.</p><p>5. Zupę wlać do talerz i bogato przyozdobić rybą.</p><p></p><p>ps 1 W oryginalnym przepisie dodajemy 100 ml porto i 100 ml wina z jabłek</p><p>ps 2 Przepis pochodzi z <a href="http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rezept/details/apfel-kartoffel-suppe-mit-meerrettich-und-geraeucherter-forelle/" target="_blank">http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rez...herter-forelle/</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1414130, member: 140"] [SIZE=14][B]Zupa ziemniaczano-jabłkowa z chrzanem i wędzonym pstrągiem[/B][/SIZE] [ATTACH=full]81275[/ATTACH] 1 cebula 1 łyżka masła 200 ml białego wina (raczej wytrawnego) 2 kwaśne jabłka 150 g ziemniaka 150 ml rosołu 2 filety wędzonego pstrąga parę gałązek koperku 100 ml śmietany 2 łyżki chrzanu sól i pieprz 1.Cebulę drobno posiekać.Smażyć ma maśle. Zalać winem i jeszcze krótko dusić. 2.Jabłka i ziemniaka obrać. Zetrzeć bezpośrednia na tarce (grube oczka) do zupy, dodać rosół i gotować przez 15 minut. 3.Pstrąga w mniejsze kawałki podzielić i wymieszać z posiekanym koperkiem. 4.Zupę wymieszać ze śmietaną i chrzanem , dokładnie zmiksować. Posolić i popieprzyć do smaku. 5. Zupę wlać do talerz i bogato przyozdobić rybą. ps 1 W oryginalnym przepisie dodajemy 100 ml porto i 100 ml wina z jabłek ps 2 Przepis pochodzi z [URL="http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rezept/details/apfel-kartoffel-suppe-mit-meerrettich-und-geraeucherter-forelle/"]http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rez...herter-forelle/[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa ziemniaczano-jabłkowa z chrzanem i wędzonym pstrągiem
Top
Bottom