Zupa ziemniaczano-migdałowa z chorizo

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Zupa ziemniaczano-migdałowa z chorizo

Zupa_z_ziemniakami_i_migdalami.JPG

1 duża cebula
4 ząbki czosnku
1 ziemniak (ok 200 g)
1 łyżeczka masła
100 g płatków migdała
800 ml bulionu
100 ml białego wina
100g chorizo albo zamiennie mocno paprykowane salami
2 łyżki oliwy
200 ml kwaśnej śmietany
sól pieprz

1.Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy.
2.W garnku rozgrzewamy masło. Podsmażamy cebulę i czosnek oraz 70 dkg migdałów. Dolewamy bulion i wino. Scieramy na tarce ziemniaka. Gotujemy 20 minut. Dodajemy kwaśną śmietanę.Miksujemy ,doprawiamy solą i pieprzem .
3.Kiełbasę kroimy w kostkę. Podsmażamy i w razie potrzeby przyprawiamy chili.
4.Zupę wlewamy do talerzy, dodajemy kilka migdałów. Górę dekorujemy przysmażoną kiełbaską i kilkoma kroplami powstałego tłuszczu.

Przepis zaczerpnięty z strony Annemarie Wildeisen http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rez...pe-mit-chorizo/
 

Załączniki

  • Zupa_z_ziemniakami_i_migdalami.JPG
    Zupa_z_ziemniakami_i_migdalami.JPG
    229.6 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy