Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa ziemniaczano-migdałowa z chorizo
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1404348" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Zupa ziemniaczano-migdałowa z chorizo</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]80772[/ATTACH]</p><p></p><p>1 duża cebula</p><p>4 ząbki czosnku</p><p>1 ziemniak (ok 200 g)</p><p>1 łyżeczka masła</p><p>100 g płatków migdała</p><p>800 ml bulionu</p><p>100 ml białego wina</p><p>100g chorizo albo zamiennie mocno paprykowane salami</p><p>2 łyżki oliwy</p><p>200 ml kwaśnej śmietany</p><p>sól pieprz</p><p></p><p>1.Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy.</p><p>2.W garnku rozgrzewamy masło. Podsmażamy cebulę i czosnek oraz 70 dkg migdałów. Dolewamy bulion i wino. Scieramy na tarce ziemniaka. Gotujemy 20 minut. Dodajemy kwaśną śmietanę.Miksujemy ,doprawiamy solą i pieprzem .</p><p>3.Kiełbasę kroimy w kostkę. Podsmażamy i w razie potrzeby przyprawiamy chili.</p><p>4.Zupę wlewamy do talerzy, dodajemy kilka migdałów. Górę dekorujemy przysmażoną kiełbaską i kilkoma kroplami powstałego tłuszczu.</p><p></p><p>Przepis zaczerpnięty z strony Annemarie Wildeisen <a href="http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rezept/details/mandel-kartoffel-suppe-mit-chorizo/" target="_blank">http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rez...pe-mit-chorizo/</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1404348, member: 140"] [SIZE=14][B]Zupa ziemniaczano-migdałowa z chorizo[/B][/SIZE] [ATTACH=full]80772[/ATTACH] 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 1 ziemniak (ok 200 g) 1 łyżeczka masła 100 g płatków migdała 800 ml bulionu 100 ml białego wina 100g chorizo albo zamiennie mocno paprykowane salami 2 łyżki oliwy 200 ml kwaśnej śmietany sól pieprz 1.Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. 2.W garnku rozgrzewamy masło. Podsmażamy cebulę i czosnek oraz 70 dkg migdałów. Dolewamy bulion i wino. Scieramy na tarce ziemniaka. Gotujemy 20 minut. Dodajemy kwaśną śmietanę.Miksujemy ,doprawiamy solą i pieprzem . 3.Kiełbasę kroimy w kostkę. Podsmażamy i w razie potrzeby przyprawiamy chili. 4.Zupę wlewamy do talerzy, dodajemy kilka migdałów. Górę dekorujemy przysmażoną kiełbaską i kilkoma kroplami powstałego tłuszczu. Przepis zaczerpnięty z strony Annemarie Wildeisen [URL="http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rezept/details/mandel-kartoffel-suppe-mit-chorizo/"]http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rez...pe-mit-chorizo/[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Zupa ziemniaczano-migdałowa z chorizo
Top
Bottom