Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Zuppa pavese
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hichotka" data-source="post: 95412" data-attributes="member: 298"><p>Pozwolę sobie tu wklepać wersję tej zupy, którą znam ja od kumpla Pabla, mianowicie:</p><p></p><p>4 kromki chleba tostowego</p><p>4 ząbki czosnku </p><p>4 łyżki oliwy z oliwek</p><p>litr rosołu bądź bulionu gotowego</p><p>10 łyżek startego parmezanu</p><p>4 surowe żółtka</p><p>posiekany szczypiorek</p><p>posiekane oregano</p><p></p><p>Oliwę rozgrzewamy i delikatnie podsmażamy na niej pokrojony drobno czosnek. Na pozostałej oliwie obsmażamy z obydwu stron grzanki tak na złotawy kolor.</p><p>Grzanki układamy na talerzach. Posypujemy parmezanem. W środku parmezanu umieszczamy żółtko.</p><p>Wylewamy na to wrzący dosłownie rosół. </p><p>Posypujemy szczypiorkiem i oregano.</p><p></p><p></p><p>Uwielbiam tą zupę wprost.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hichotka, post: 95412, member: 298"] Pozwolę sobie tu wklepać wersję tej zupy, którą znam ja od kumpla Pabla, mianowicie: 4 kromki chleba tostowego 4 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek litr rosołu bądź bulionu gotowego 10 łyżek startego parmezanu 4 surowe żółtka posiekany szczypiorek posiekane oregano Oliwę rozgrzewamy i delikatnie podsmażamy na niej pokrojony drobno czosnek. Na pozostałej oliwie obsmażamy z obydwu stron grzanki tak na złotawy kolor. Grzanki układamy na talerzach. Posypujemy parmezanem. W środku parmezanu umieszczamy żółtko. Wylewamy na to wrzący dosłownie rosół. Posypujemy szczypiorkiem i oregano. Uwielbiam tą zupę wprost. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Zuppa pavese
Top
Bottom