Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Zuppa pavese
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 95857" data-attributes="member: 231"><p>moja ulubiona wersja jest z kolei taka ( następnym razem pstryknę zdjęcie i wklepię jako nowy przepis - bo jest przepyszna i już na tyle daleka oryginałowi, że może figurować spokojnie jako nowa zupa)</p><p></p><p>esencjonalny rosół</p><p>osobozółtko (NIE DAJĘ BIAŁKA! Tfu)</p><p>chleb CIEMNY (nawet pumpernikiel - albo razowy taki mocnoziarnisty) - osobokromka.</p><p>czosnek i oliwa</p><p>pomidory pokrojone w kostkę (bez skórki oczywiście)</p><p>dużo szczypioru</p><p>parmezan do posypania</p><p></p><p>do każdego talerza kłaść kolejno</p><p>-kromkę chleba przyrumienioną na patelni z dużą ilością czosnku</p><p>-na chleb wianuszek z kostek pomidorów</p><p>- wewnątrz wianuszka kładziemy żółtko (dzięki temu się nie rozleje)</p><p>- posypac duzą ilością szczypiorku.</p><p></p><p>wygląda to slicznie kolorowo, wiec ja w takiej formie stawiam na stole i przy gościach dopiero zalewam bardzo gorącym bulionem i mówię gościom, żeby szybko i energicznie ,,bełtali " zupę (wtedy nie jest to ścięta kula żółtka, tylko żółty rosołek z niewidocznym żółtkiem) i posypali obficie serem</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 95857, member: 231"] moja ulubiona wersja jest z kolei taka ( następnym razem pstryknę zdjęcie i wklepię jako nowy przepis - bo jest przepyszna i już na tyle daleka oryginałowi, że może figurować spokojnie jako nowa zupa) esencjonalny rosół osobozółtko (NIE DAJĘ BIAŁKA! Tfu) chleb CIEMNY (nawet pumpernikiel - albo razowy taki mocnoziarnisty) - osobokromka. czosnek i oliwa pomidory pokrojone w kostkę (bez skórki oczywiście) dużo szczypioru parmezan do posypania do każdego talerza kłaść kolejno -kromkę chleba przyrumienioną na patelni z dużą ilością czosnku -na chleb wianuszek z kostek pomidorów - wewnątrz wianuszka kładziemy żółtko (dzięki temu się nie rozleje) - posypac duzą ilością szczypiorku. wygląda to slicznie kolorowo, wiec ja w takiej formie stawiam na stole i przy gościach dopiero zalewam bardzo gorącym bulionem i mówię gościom, żeby szybko i energicznie ,,bełtali " zupę (wtedy nie jest to ścięta kula żółtka, tylko żółty rosołek z niewidocznym żółtkiem) i posypali obficie serem [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Zuppa pavese
Top
Bottom