Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Żurek Namysłowski
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1115375" data-attributes="member: 421"><p><span style="color: #FF8C00"><strong><span style="font-size: 26px">Żurek Namysłowski</span></strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]62785[/ATTACH]</p><p></p><p>*1,5l wywaru z wędzonki i warzyw</p><p>*2 cebule</p><p>*20 dkg kiełbasy</p><p>*2/3 szklanki śmietany</p><p>*2 łyżki mąki</p><p>*2 łyżki chrzanu(ze słoika)</p><p>*2 ugotowane żółtka(ja daję całe jajka)</p><p>*żur kiszony</p><p>*tłuszcz</p><p>*sól.pieprz,czosnek i cukier do smaku.</p><p></p><p> Cebulę obrać,pokroić w kostkę i usmażyć.</p><p>Kiełbase pokroić w półplasterki i dodać do cebuli,chwilę poddusić,zalać wywarem i gotować około 5 minut na małym ogniu. Następnie połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką oraz żurem. Chwilę pogotować,dodać chrzan i przetarte żółtka. Doprawić do smaku.</p><p></p><p> Można podawać z ziemniakami.</p><p></p><p>Ja zawsze daję trochę majeranku i ścieram całe jajka.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1115375, member: 421"] [COLOR=#FF8C00][B][SIZE=12]Żurek Namysłowski[/SIZE][/B][/COLOR][B][SIZE=12][/size][/B][SIZE=12][/SIZE] [ATTACH=full]62785[/ATTACH] *1,5l wywaru z wędzonki i warzyw *2 cebule *20 dkg kiełbasy *2/3 szklanki śmietany *2 łyżki mąki *2 łyżki chrzanu(ze słoika) *2 ugotowane żółtka(ja daję całe jajka) *żur kiszony *tłuszcz *sól.pieprz,czosnek i cukier do smaku. Cebulę obrać,pokroić w kostkę i usmażyć. Kiełbase pokroić w półplasterki i dodać do cebuli,chwilę poddusić,zalać wywarem i gotować około 5 minut na małym ogniu. Następnie połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką oraz żurem. Chwilę pogotować,dodać chrzan i przetarte żółtka. Doprawić do smaku. Można podawać z ziemniakami. Ja zawsze daję trochę majeranku i ścieram całe jajka. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Żurek Namysłowski
Top
Bottom