Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Żurek po tajsku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 837897" data-attributes="member: 10341"><p>Na przepis trafiłam przypadkiem w &quot;Ugotuj to&quot;, a ponieważ miałam prawie wszystkie potrzebne składniki, zabrałam się do zrobienia tej zupy. Wyszła doskonała, bo niby żurek, ale odmienny i bardzo smaczny. Zrobiłam z połowy porcji, ale podaję składniki zgodnie z przepisem na całą porcję.</p><p></p><p>[ATTACH=full]39874[/ATTACH]</p><p></p><p> </p><p><strong>Składniki</strong></p><p>2 szklanki zakwasu na żurek</p><p>2 - 3 litry bulionu warzywnego (zależnie od intensywności zakwasu)</p><p>2 łodygi trawy cytrynowej</p><p>jajka przepiórcze ugotowane na twardo ( ja brałam jajka kurze)</p><p>posiekana kolendra i płatki chilli</p><p>szczypta imbiru</p><p>1 szklanka śmietany lub kremu kokosowego ( ja brałam śmietanę)</p><p></p><p>Najpierw przygotowałam trawę cytrynową. Obrałam ją z wierzchnich liści, odkroiłam zieloną część, a białą zmiażdżyłam i drobno posiekałam. Bulion zagotowałam dodając zakwas, spróbowałam i dodałam jeszcze trochę bulionu oraz przygotowaną trawę cytrynową. Zagotowałam i zabieliłam zupę śmietaną kokosową oraz przyprawiłam imbirem. Podałam żurek z połówkami jajek ugotowanych na twardo, posypany siekaną kolendrą i płatkami chilli.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 837897, member: 10341"] Na przepis trafiłam przypadkiem w "Ugotuj to", a ponieważ miałam prawie wszystkie potrzebne składniki, zabrałam się do zrobienia tej zupy. Wyszła doskonała, bo niby żurek, ale odmienny i bardzo smaczny. Zrobiłam z połowy porcji, ale podaję składniki zgodnie z przepisem na całą porcję. [ATTACH=full]39874[/ATTACH] [B]Składniki[/B] 2 szklanki zakwasu na żurek 2 - 3 litry bulionu warzywnego (zależnie od intensywności zakwasu) 2 łodygi trawy cytrynowej jajka przepiórcze ugotowane na twardo ( ja brałam jajka kurze) posiekana kolendra i płatki chilli szczypta imbiru 1 szklanka śmietany lub kremu kokosowego ( ja brałam śmietanę) Najpierw przygotowałam trawę cytrynową. Obrałam ją z wierzchnich liści, odkroiłam zieloną część, a białą zmiażdżyłam i drobno posiekałam. Bulion zagotowałam dodając zakwas, spróbowałam i dodałam jeszcze trochę bulionu oraz przygotowaną trawę cytrynową. Zagotowałam i zabieliłam zupę śmietaną kokosową oraz przyprawiłam imbirem. Podałam żurek z połówkami jajek ugotowanych na twardo, posypany siekaną kolendrą i płatkami chilli. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Żurek po tajsku
Bottom