Roladki drobiowe panierowane*

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,354
113
Szybki i nieskomplikowany obiad

Składniki:

* 1 podwójna pierś kurczaka
* 2 serki topione ziołowe (Hochland, każdy po 100g )
* sól
* pieprz
* zielona pietruszka, posiekana

Do panierowania

* jajko
* mąka
* bułka tarta

Piersi z kurczaka podzielic na 8 części i cieniutko rozbic, nadając kształt prostokąta. Każdy płat mięsa posmarowac serkiem ziołowym. Doprawic solą (uważac, bo serki są słone), pieprzem i ewentualnie kostką czosnku. Na brzegu ułożyc posiekaną natkę pietruszki.

drob1.JPG

Zawijac roladki. Nie musimy niczym spinac ani wiązac, bo mięso jest "sklejone" serkiem.

drob3.JPG

Panierowac w mące, jajku i na końcu w bułce tartej. Smażymy na niezbyt dużym ogniu, ze wszystkich stron.

drob5.JPG

Bardzo smaczne są do ziemniaków, podgotowanych delikatnie i dosmażonych razem z ziołami

drob9.JPG
 

Załączniki

  • drob1.JPG
    drob1.JPG
    98.8 KB · Wyświetleń: 2
  • drob3.JPG
    drob3.JPG
    87.5 KB · Wyświetleń: 2
  • drob5.JPG
    drob5.JPG
    83.9 KB · Wyświetleń: 2
  • drob9.JPG
    drob9.JPG
    90.1 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnią edycję dokonał moderator:

letti

Member
Kwi 4, 2006
1,370
0
0
Pięknie to ujęłaś.Chyba wykorzystam ten przepis w święta,bardzo mi pasuje.
mniam.gif

 

Tobatka

Member
Lut 7, 2006
3,700
0
0
Wprawdzie zrobiłam niemal zupełnie inaczej (w środku ser topiony - trójkącik hochlanda, pieczarki, listki bazylii, wszytsko ułozone w żaroodpornym naczyniu, zalane sosem pomidorowym i zapieczone pół godz w 180 st, pod przykryciem), ale zainspirowana tym przepisem, więc baaaardzo dziękuję
icon_smile.gif
 

gagunia

Member
Lip 10, 2007
108
0
0
No i były na obiad. Nie miałam natki więc poszedł sam serek topiony. Bałam się żeby nie były surowe w środku więc ze względu na synka wrzuciłam na 7-8, może 10 minut do garnuszka z niewielką ilością wody i podtusiłam. w ten sposób powstał pyszny sosik o smaku serka, doskonały do ryżu. Mięsko rozpływa się w ustach.Pyszne.!!!
 

Załączniki

  • d_043.jpg
    d_043.jpg
    84.3 KB · Wyświetleń: 0

Shinju

Member
Lis 26, 2006
9,691
0
36
Dzisiaj robię te roladki. Zrezygnowałam z serka topionwego zastępując go kremowym serkiem z ziołami Turek. Bardzo lubię ten serek, dlatego go wybrałam. Roladki będą podane z młodymi ziemniaczkami i zrobioną surówką coleslaw. Na razie przygotowałam roladki, smażyć będę je za jakąś godzinę. Później zdam relację
icon_smile.gif



Reakcja: Roladki wyszły bardzo smaczne, niestety nie miałam możliwości zrobić zdjęcia bo były na obiad rodzinny. Na pewno do powtórzenia w przyszłości
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,354
113
Shinju @ 5 Jul 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=870447Zrezygnowałam z serka topionwego zastępując go kremowym serkiem z ziołami Turek. Bardzo lubię ten serek, dlatego go wybrałam.

Reakcja: Roladki wyszły bardzo smaczne, niestety nie miałam możliwości zrobić zdjęcia bo były na obiad rodzinny. Na pewno do powtórzenia w przyszłości
icon_smile.gif
Te serki są prawie takie same. Ja też zamieniam, bo akurat taki jest w sklepie. A jak jest np.tylko śmietankowy, to używam po prostu datkowo ulubionych ziół i też jest pyszne

Bardzo się cieszę, że roladki smakowały. U mnie bywają dośc często, bo robi się je błyskawicznie. Nie potrzeba żadnych szpilek do spinania czy nitek do wiązania, bo te serki wspaniale sklejają mięcho
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: