Babka cytrynowa

iwciala

Member
Maj 3, 2010
11
0
0
zrobiłam i niestety tez wyszed zakalec
icon_sad.gif
 

Katarzyna_cz

Member
Sie 18, 2011
1
0
0
drugie moje podejście do babki cytrynowej i znowu zakalec
koszmarny, nie taki jak wcześniej - malutki, cała baba była zakalcem, strasznie szkoda bo pięknie wyglądała i pachniała
będę próbować aż do skutku - musi w końcu wyjść jadalna!
icon_smile.gif
 

ewik47

Member
Lis 29, 2010
11
0
0
Bardzo proszę podać ile należy dać proszku,w przepisie jest proszek do pieczenie ale jakiej gramatury,są różne ilość proszku też ma decydujący wpływ na jakość wypieku.
 

basiak

Well-known member
Kwi 11, 2006
201
169
43
Upiekłam z połowy porcji. Dodałam dodatkowo sok z połowy cytryny i jedną łyżkę likieru cytrynowego.Wyszła piękna, wilgotna i co najważniejsze pyszna babka.