Blyskawiczny Jablecznik+foto

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
O mamo, zasliniłam się, mam wszystkie składniki, ale jabłka słodkie ligol
cry_1.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Zrobiłam
lecker.gif

Kwaśnych jabłek nie dostałam więc zrobiłam ze słodkimi skrapiając je dość sporo cytryną - tysz dobry
icon_wink.gif

Co mnie zaskoczyło w tym cieście.....
Otóż.
Ma niespotykanie pulchniutki i mięciutki wierzch! Normalnie obłoczek czekoladowy! Pierzynka!
Ogólnie ciasto jest fajnie wilgotne, miękkie i pulchne i leciutkie ale taki wierzch widziałam po raz pierwszy
icon_eek.gif

Jedyny mały minus za wyczuwalną sodę - ale to już moje zboczenie, nie lubię odczuwać smaku proszku czy sody w czymkolwiek - ale to żaden problem "następną razą" - a napewno będzie - sypnę mniej
icon_wink.gif


anbetung.gif
za przepis.
5.JPG6.JPG
 

Załączniki

  • 5.JPG
    5.JPG
    40.6 KB · Wyświetleń: 0
  • 6.JPG
    6.JPG
    49.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Carmel

Member
Lut 3, 2005
2,346
0
0
"Ma niespotykanie pulchniutki i mięciutki wierzch! " i " sody to ja jej nie czuje"

zgadzam się!

IMG_9606_1.JPG
IMG_9605_1.JPG
 

Załączniki

  • IMG_9606_1.JPG
    IMG_9606_1.JPG
    184.7 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_9605_1.JPG
    IMG_9605_1.JPG
    153.2 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

-magda-

Member
Mar 24, 2006
328
0
0
Upiekłam dziś. Dla mnie, męża, gości- rewelacja. Bardzo lubię to ciasto. A wcześniej mi nie wychodziło. I to jest ten przepis.
Puszyste, wilgotne (teraz dodam jedno jabłko więcej) i pyszniutkie. I robi się -mixerem w 5 min. POLECAM
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Ciekawy przepis.
 

Adria

Member
Gru 2, 2005
1,641
0
0
wesola30 @ 23 Jan 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=437855Bardzo sie ciesze ze wam smakuje
icon_smile.gif
...no pewnie, tylko ja nawet nie mam się czym pochwalić, ponieważ
nie mam czym zdjęcia cyknąć
cry_1.gif
Ale to się zmieni...
Powiem, że tak się bałam tego oleju tyle dodawać, a nie potrzebnie, bo
placek wychodzi taki puszysty, jak biszkopt. Ostatnio nawet dodałam
przyprawy do piernika - palce lizać!
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Z okazji "dnia sekretarki"
icon_redface.gif
upiekłam
icon_mrgreen.gif

Robiłam bez cynamonu (w maminej
icon_wink.gif
kuchni wczoraj buszowałam, bo trochę bałam się pierwszy raz piec w swoim piekarniku
fiesgrins.gif
)
Wyszło jak na Waszych fotkach.
Narazie na talerzykach porozkładane (szefowie, tato i współpracownicy
icon_wink.gif
).
3majcie kciuki żebym trafiła w gusta
icon_wink.gif


P.S. a czarny taki jak murzyn
icon_mrgreen.gif
To chyba też soda wydobywa taki kolor - czy się mylę
icon_question.gif
gruebel_2.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Powtórka chyba będzie z rozrywki
fiesgrins.gif
Na piątek znajomych chce zaprosić.
Mam tortownicę i blachę ale większą niż powinna być i dodatkowo nowe, więc nie wiem jak się zachowają
fiesgrins.gif

Do tortownicy zmniejszyć proporcje
icon_question.gif
(spora taka - nie mierzyłam
icon_rolleyes.gif
)