- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Źródło przepisu http://happyherbivore.com/recipe/vegan-blackbean-brownies/
Brownie z czarnej fasoli
425 g ugotowanej czarnej fasoli (lub z puszki, przepłukanej i odsączonej)
2 dojrzałe banany
1/3 szklanki syropu z agawy
1/4 szklanki niesłodzonego kakao
1 łyżka cynamonu
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1/4 szklanki ciemnego cukre (opcjonalnie)
1/4 szklanki błyskawicznych płatków owsianych
Nagrzewamy piekarnik do 180 C, blaszkę 20x20 cm natłuszczamy (ja posypałam ją także kakao). Wszystkie składniki oprócz płatków miksujemy w blenderze aż masa będzie gładka. Dosypujemy płatki owsiane i dobrze mieszamy (ja dodałam także garść mrożonych malin z porzeczką). Masę wlewamy do blaszki. Pieczemy około 30 minut aż do momentu, kiedy wykałaczka będzie sucha (jeśli wolimy mokre brownie można skrócić czas pieczenia). Przed serwowaniem ciasto studzimy.
Brownie z czarnej fasoli
425 g ugotowanej czarnej fasoli (lub z puszki, przepłukanej i odsączonej)
2 dojrzałe banany
1/3 szklanki syropu z agawy
1/4 szklanki niesłodzonego kakao
1 łyżka cynamonu
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1/4 szklanki ciemnego cukre (opcjonalnie)
1/4 szklanki błyskawicznych płatków owsianych
Nagrzewamy piekarnik do 180 C, blaszkę 20x20 cm natłuszczamy (ja posypałam ją także kakao). Wszystkie składniki oprócz płatków miksujemy w blenderze aż masa będzie gładka. Dosypujemy płatki owsiane i dobrze mieszamy (ja dodałam także garść mrożonych malin z porzeczką). Masę wlewamy do blaszki. Pieczemy około 30 minut aż do momentu, kiedy wykałaczka będzie sucha (jeśli wolimy mokre brownie można skrócić czas pieczenia). Przed serwowaniem ciasto studzimy.