villanelle
Member
- Sty 29, 2006
- 1,286
- 0
- 0
Kasho, a w jaki sposob udaje ci sie takie ladne rowniutkie buly ukulac.
wlasnie zagniotlam te i Yfciowe z serem i mam dylemat bo nijak nie moge podzielic ich tak rowno zeby byly jednakowej wielkosci.
A nawet te co juz ukulalam to po wyrosnieciu nie sa takie rowniutkie.Na górze na ciasto sypię trochę mąki, odrywam tak łapką ciągnąc kulkę żeby się w dłoni mieściła, miętolę trochę by ciasto było jednakowej konsystencji, a potem ten kawałek rozpłaszczam na dłoni i zbieram boki naprzeciwległe (jakby w sakiewkę) i mocno ściskam paluszkami u góry i tak 8 razy zbieram, łapię sakieweczkę za wiszący dzyndzelek i go troszkę ugniatam, a potem dwiema łapkami kulam i gotowe
Mam teraz niestety rosnące ciasto na chleb, bo to bym na zdjęciu pokazała, ale nie chcę mu przeszkadzać w rośnięciu
kashu kashu a suchych drozdzy to ile dodac?nie wiem
ty dzis jestes moim osobistym kulinarnym wybawicielem z moich jakze waznych kulinarnych klopotowa mnie dziś same miłe rzeczy spotykają na forumjeszcze Sinistra mi taką miłą PW przysłaławiecie jak człowiekowi humor poprawic
No w koncu udalo mi sie zrobic te buleczkiw smaku sa bardzo dobre, ale skorki nie mam chrupiacej ... Jakie one powinny miec skorke?Mniętką
No w koncu udalo mi sie zrobic te buleczkiw smaku sa bardzo dobre, ale skorki nie mam chrupiacej ... Jakie one powinny miec skorke?Mniętkąuff to dobrze, bo juz myslalam, ze znow cos zmascilam
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.