Przepis mam od tesciowej , a skad ona ma tego nie wiem.Ale wiem ze w mojej rodzinie robi sie go od kilku lat i sa bardzo smaczne.
3kg buraczek (ugotowanych tak w 1/2) i utarte na tarce z duzymi oczkami.
1kg cebuli (kroje w piorka)
1kg papryki (kroje papryke na 8 a nst kazdy psek poziomo. )
Zalewa
1szkl oleju
1szkl. octu
1szkl. cukru.
3łyzki soli
liście laurowe
To wszystko gotuje i wrzucam do tego warzywa. Nst zaparzam ok 15minut i po ostudzeniu przekladam do sloikow. Z tj porcji wychodzi ok 11 słoików 0,75
Pasteryzuje 10minut od zagotowania.
Smacznego.
3kg buraczek (ugotowanych tak w 1/2) i utarte na tarce z duzymi oczkami.
1kg cebuli (kroje w piorka)
1kg papryki (kroje papryke na 8 a nst kazdy psek poziomo. )
Zalewa
1szkl oleju
1szkl. octu
1szkl. cukru.
3łyzki soli
liście laurowe
To wszystko gotuje i wrzucam do tego warzywa. Nst zaparzam ok 15minut i po ostudzeniu przekladam do sloikow. Z tj porcji wychodzi ok 11 słoików 0,75
Pasteryzuje 10minut od zagotowania.
Smacznego.