Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Chałwowiec
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="janie" data-source="post: 619614" data-attributes="member: 131"><p>Podstawa</p><p>Biszkopt cienki, z 2 jajek, ewentualnie biszkopty posmarowane dżemem z czarnej porzeczki</p><p></p><p>Masa</p><p>Ubić na parze 3 jajka z 6 łyżkami cukru. Zgęstniałą masę przestudzić i zmiksować z 2 kostkami masła. Dla zaostrzenia smaku dodać do masy 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, rozpuszczone w 2 łyżkach wody. Ja dodaję też 30g spirytusu.</p><p>Połowę masy rozsmarować na dżemie. Na to ułożyć drobne beziki umoczone w advocacie. Na bezach ułożyć resztę masy i gęsto posypać pokruszoną chałwą. Można dekorować wisienkami ( na przykładowym egzemplarzu są ułożone, kandyzowane z ogonkiem, rajskie jabłuszka). Wstawić na 2 godziny do lodówki.</p><p></p><p>[ATTACH=full]19814[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="janie, post: 619614, member: 131"] Podstawa Biszkopt cienki, z 2 jajek, ewentualnie biszkopty posmarowane dżemem z czarnej porzeczki Masa Ubić na parze 3 jajka z 6 łyżkami cukru. Zgęstniałą masę przestudzić i zmiksować z 2 kostkami masła. Dla zaostrzenia smaku dodać do masy 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, rozpuszczone w 2 łyżkach wody. Ja dodaję też 30g spirytusu. Połowę masy rozsmarować na dżemie. Na to ułożyć drobne beziki umoczone w advocacie. Na bezach ułożyć resztę masy i gęsto posypać pokruszoną chałwą. Można dekorować wisienkami ( na przykładowym egzemplarzu są ułożone, kandyzowane z ogonkiem, rajskie jabłuszka). Wstawić na 2 godziny do lodówki. [ATTACH=full]19814[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Chałwowiec
Top
Bottom