Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Aż mi wstyd, bo zadnego ciasta nie robiłam jeszcze tak długo
Zrobiłam masę - jest obłędnie pyszna! Cudowna! Żadnych słów tu nie dość!
No, i zorientowałam się, że tydzień Fioletowy, w którym chciałam wziąść udział , przypada akurat na czas mojej nieobecności, więc masę zapasteryzowałam w słoiku na potem. Już się nie mogę doczekać, zdjęcie Alicjanki, to prezentujące ciasto w przekroju, jest piękne.
moja mama dodaje smalec do ciasta kruchego na szarlotke - pol na pol z margaryna - jesli jest w przepisie 200g tluszczu to mama daje 100g margaryny i 100g smalcu i ciasto faktycznie jest duzo smaczniejsze, nie wiem czy dodatek smalcu ma wplyw na dlugosc przechowywania/swiezosc, bo zszarlotka znika po jednym dniu
jej jakie to pyszne jest , ja dałam olej kokosowy ,ale tylko 30g , bo masła dałam kostkę 200g
Miałam ciut mało wiśni i przed samym pieczeniem dosiekałam 2 banany , wymieszałam z wiśniami i nie czuć ich ,a ciasto rewelacja ,poszło całe w jedno popołudnie