- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 4
- 0
Zakwas
wstawic conajmniej 12h wczesniej
3/4 szkl wody
1 szkl maki zytniej
1/2 lyzeczki suchych drozdzy
Zamieszac.
Chleb
zakwas oczywiscie
3/4 szkl wody
2 lyzki miodu
niepelna lyzka soli
1 szkl maki bialej
1do 1 i 1/2 szkl maki pelnej pszennej
1/2 lyzeczki suchych drozdzy
program BASIC, mocno przypieczony
kto najpierw daje mokre, potem suche moze zakwas zamieszac w kubelku maszyny i do niego dodac plynne i sypkie w kolejnosci.
dla pewnosci i szybkosci mozna odrobine zurku z butelki nastawiajac zakwas. Pol lyzeczki nie zaszkodzi. Szczegolnie jak sie lubi kwaskowy smaczek w chlebie.
wstawic conajmniej 12h wczesniej
3/4 szkl wody
1 szkl maki zytniej
1/2 lyzeczki suchych drozdzy
Zamieszac.
Chleb
zakwas oczywiscie
3/4 szkl wody
2 lyzki miodu
niepelna lyzka soli
1 szkl maki bialej
1do 1 i 1/2 szkl maki pelnej pszennej
1/2 lyzeczki suchych drozdzy
program BASIC, mocno przypieczony
kto najpierw daje mokre, potem suche moze zakwas zamieszac w kubelku maszyny i do niego dodac plynne i sypkie w kolejnosci.
dla pewnosci i szybkosci mozna odrobine zurku z butelki nastawiajac zakwas. Pol lyzeczki nie zaszkodzi. Szczegolnie jak sie lubi kwaskowy smaczek w chlebie.