ciasteczka ryżowe

jean

Member
Kwi 12, 2006
7,139
0
36
1 kostka margaryny
1 torebka kleiku ryżowego Bobo Vita (zwykłego bezsmakowego),
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
3 jajka,
dżem lub marmolada

Wszystkie składniki wykładamy na stolnicę i zagniatamy ciasto. Wychodzi dość luźne. Odrywamy ręką małe kawałeczki, formujemy kuleczki, lekko spłaszczamy, a w środku robimy palcem dołek, wkładamy odrobinę dżemu,marmolady (dżem nie może być za bardzo płynny), czakolady, orzech itp.Pieczemy porcjami po 15-20 minut w 180 st.
:smacznego:
Autora przepisu nie znam, prawdopodobnie zaczerpnięty z Galerii Potraw
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Zrobiłam znowu
icon_smile.gif
Moja siostra powiedziała, że od dzisiaj to jej ukochane ciasteczka (chyba za pierwszym razem ich nie jadła albo..nie pamięta
icon_wink.gif
)
Dałam tylko mniej margaryny bo po dodaniu jajek ciasto wydawało mi się już dość zwięzłe. Są pyszne i brudzą tylko jedną miskę
icon_mrgreen.gif