BAJKOWE
BISZKOPT CIEMNY
-3 jajka
3/4 łyzki proszku do pieczenia
3/4 łyżki octu
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki
2 łyżeczki kakao.
Żółtka mieszamy z octem i proszkiem i czekamy 5 minut az wyrosną.
białka ubijamy z cukrem na sztywno ciagle ubijając dodajemy żółtka i na koniec mieszamy z maka i kakao.
Pieczemy 25 minut.
BISZKOPT JASNY
4 jajka
1 łyzka proszku
1 łyżka octu
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki maki
Robimy tak jak ciemy i po upieczeniu wykrawamy otworki ja robiłam kieliszkiem.
MASA SEROWA
Sernik na zimno z geelwe.
Ja dodałam 2 szklanki mleka.
2 serki brzoskwiniowe i pokrojone w kostke brzoskwinie z puszki.
Na ciemny biszkopt wykładamy mase serową ,a na mase biszkopt z juz wyciętymi dziurkami.
dodam że biszkopty na sączyłam syropem z brzoskwiń.
W dziurki wkładamy dowolne owoce ja miałam truskawki i troche porzeczek i zalewamy czerwona galaretką.
Następnie jak stężeje galaretka czerwona ,wylewamy brzoskwiniowa tak cieniutko żeby tylko ciasto pokryła i galaretkę czerwoną.
Wymiary blachy:
24x33
Ciasto jest wspaniałe, lekkie i owocowe.
BISZKOPT CIEMNY
-3 jajka
3/4 łyzki proszku do pieczenia
3/4 łyżki octu
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki
2 łyżeczki kakao.
Żółtka mieszamy z octem i proszkiem i czekamy 5 minut az wyrosną.
białka ubijamy z cukrem na sztywno ciagle ubijając dodajemy żółtka i na koniec mieszamy z maka i kakao.
Pieczemy 25 minut.
BISZKOPT JASNY
4 jajka
1 łyzka proszku
1 łyżka octu
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki maki
Robimy tak jak ciemy i po upieczeniu wykrawamy otworki ja robiłam kieliszkiem.
MASA SEROWA
Sernik na zimno z geelwe.
Ja dodałam 2 szklanki mleka.
2 serki brzoskwiniowe i pokrojone w kostke brzoskwinie z puszki.
Na ciemny biszkopt wykładamy mase serową ,a na mase biszkopt z juz wyciętymi dziurkami.
dodam że biszkopty na sączyłam syropem z brzoskwiń.
W dziurki wkładamy dowolne owoce ja miałam truskawki i troche porzeczek i zalewamy czerwona galaretką.
Następnie jak stężeje galaretka czerwona ,wylewamy brzoskwiniowa tak cieniutko żeby tylko ciasto pokryła i galaretkę czerwoną.
Wymiary blachy:
24x33
Ciasto jest wspaniałe, lekkie i owocowe.