Ciasto czekoladowo-pomarańczowe pod chmurami (Nigelli)

Wrz 13, 2004
2,992
0
0
JotHa @ 21 Apr 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=848041Siostro, potrafisz jeszcze zaskoczyc, a juz myslalam, ze nie.
icon_razz.gif


nitki robilas poza ciastem i tylko przenioslas na, czy tak ? Jak sie kroilo ?
nitki robilam od razu na ciescie
czyli w lekko ostudzonym karmelu (sam rozpuszczony cukier, bez wody) moczyłam widelec i przenosilam na ciasto nitki
nie mozna jednak wstawiac do lodowki, bo wowczas karmel się skrapla i nitki osiadają. tak mi się zrobiło i teraz jestem mądra :D na poczatku były takie nitki jak na zdjeciu całego ciasta. po opadnięciu robiłam karmel raz jeszcze i nitki wyszły mi jakieś fajniejsze - widać to na zbliżeniach ;)

kroiło się bez problemu z tego co widziałam ;) (bo ciasto dałam koleżance)

ciesze się, że udało mi się Was czymś zaskoczyć
icon_smile.gif
 

ewa77

Member
Sty 6, 2009
333
0
0
Podciagam ,bo bede piekla.Jutro mam gosci a moja kolezanka uwielbia gorzka czekolade.Tym ciachem napewno ja zaskocze.