Ciasto drożdżowe bez zagniatania

ewelinka111

Member
Paź 13, 2007
894
0
0
mam pytanko mozna dodać jabłuszka do środka
icon_smile.gif
))) ( kupiłam słoik jabłek )
a teraz idę nastawić rozczyn
icon_smile.gif
))))
 

ewelinka111

Member
Paź 13, 2007
894
0
0
upiekłam ale jest ważne ustawienie ( w moim piekarniku ) termoobiegu !!! ciasto jest miekkie i bardzo smaczne
icon_smile.gif
))
gdy włozyłam 2-ga porcie ciasta i nastawiłam na pieczenie góra -dół niestety jest suche i niesmaczne
icon_sad.gif
(((
 

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,637
1,186
113
ewelinko111, bardzo dziękuję za podpowiedź. Wieczorem nastawiłam zaczyn a jutru pieczenie. Dobrze, że przeczytałam Twoją uwagę. Pozdrawiam
 

amisia

Member
Kwi 9, 2009
20
0
0
Już drugi raz robiłam to ciasto.Wstawiłam do letniego piekarnika po 3. godzinach.Wyrosło pięknie, nie czuć wcale drożdży, jest puchate i wilgotne.
 

Elle

Member
Mar 6, 2010
798
0
0
zrobiłam w formie bułeczek-ślimaczków z serkiem. Smaczne, takie zwykłe drożdżowe, choć trochę czuć drożdże. Ale jak dla mnie za zwykłe, dobre dla osób które nie maja czasu, jednak ja go mam i wolę inne przepisy;)
 

katka323

Member
Cze 7, 2011
253
0
0
Wyciagnelam, bo siedzę z chorymi dzieciorami w domu. Wyszła super! Zrobiłam z posypka Bajaderki, rewelacja !
Fotka taka sobie, ale moze widać jaka jest puszysta
 

Załączniki

  • image.jpg
    image.jpg
    327.7 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator: