Ciasto dyniowo – orzechowe

Azazelle

Member
Wrz 1, 2006
1,706
0
0
Joanno, a możesz mi na oko
icon_wink.gif
powiedzieć, ile tej dyni wychodzi? Na szklanki, mniej więcej (bo około to zazwyczaj w sam raz). Nie mam wagi kuchennej, a z dynią mam za mało doświadczeń, żeby tak sobie hop siup
icon_wink.gif
 

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
dzieki dziewczyny, juz prawie zjedzone, ja tez na oko dawalam dyni ale po starkowaniu bylo jej sporo, pol litra na pewno a moze i wiecej
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Azazelle

Member
Wrz 1, 2006
1,706
0
0
Dzięki
icon_smile.gif
Dynia jest mokra, to trudno mi ocenić, ale jak ze dwie szklanki z czubem, to ok
icon_smile.gif
Szklanki posiadam
zahnlos.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,438
3,752
113
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Azazelle

Member
Wrz 1, 2006
1,706
0
0
Dzięki
icon_smile.gif
Jeśli uda mi się jutro nabyć dynię w rozsądnym rozmiarze, to popełnię
icon_smile.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,438
3,752
113
I u mnie dziś migdały.
icon_biggrin.gif
Plus skórka otarta z pomarańczy, kilka łyżek soku pomarańczowego i suszone morele.
Wierzch posmarowałam cienką warstwą pomarańczowego lukru i posypałam podprażonymi płatkami migdałowymi.
A do tego poszłam na skróty i zrobiłam metodą mufinkową, bez rozdzielania jajek na żółtka i białka i bez ubijania piany. Wyszło!
icon_biggrin.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

JotHa

Moderator
Członek ekipy
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Gucio @ 30 Oct 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=906048Właśnie siedzi w piekarniku - zamiast orzechów migdały plus mała garstka żurawin, rodzynek i orzechów włoskich
icon_mrgreen.gif
Cierpliwie czekamy
icon_lol.gif
Moje tez siedzi.
Czy ciasto jest takie... jak to powiedziec... dosc geste ? Moje nie bardzo dawalo sie wyrownac. Pewnie bede miala kocie lby, jak pryzstalo na 'ten' wieczor.
icon_mrgreen.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,438
3,752
113
Oryginalne jest bardzo gęste, ale ja zawsze dolewam trochę soku pomarańczowego lub cytrynowego, by łatwiej mi się rozprowadzało.
 

Gucio

Well-known member
Kwi 2, 2007
2,133
1,669
113
Joanno
anbetung.gif
cvety.gif
bussi.gif

Ciasto jest prze, prze, przepyszne(zamiat orzechów dałam mielone migdały)
lecker.gif
mniam.gif

Pięknie wyrosło, jednocześnie jest i puszyste i wilgotne.
daumen.gif

O morelach też myślałam, ale że akurat wyjątkowo nie miałam ich na stanie stąd dodałam żurawinę i rodzynki oraz niewielką garstkę orzechów włoskich.
icon_razz.gif


Ciasto_dyniowo_orzechowe.jpg
 

Załączniki

  • Ciasto_dyniowo_orzechowe.jpg
    Ciasto_dyniowo_orzechowe.jpg
    112.2 KB · Wyświetleń: 6

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,438
3,752
113
Guciu, niezmiernie się cieszę, że ciasto Wam smakowało. Piękne zdjęcie!
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Azazelle

Member
Wrz 1, 2006
1,706
0
0
Kajam się! Nie dostałam dyni, więc odkładam na później. To znaczy do momentu, gdy w sklepie pojawi się coś mniejszego niż opona samochodowa
icon_sad.gif
 

atina

Member
Lut 27, 2008
961
2
0
Joanno pyszności
mniam.gif
mniam.gif
mniam.gif
mniam.gif
Dziękuje za pyszny przepis
cvety.gif
cvety.gif
cvety.gif


Ciasto_dyniowo___8211__orzechowe_z_pomara_cz_.jpg
 

Załączniki

  • Ciasto_dyniowo___8211__orzechowe_z_pomara_cz_.jpg
    Ciasto_dyniowo___8211__orzechowe_z_pomara_cz_.jpg
    63.9 KB · Wyświetleń: 6