Akulka @ 18 Jul 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1319927Ja robiłam już z porzeczkami i z wiśniami. Nie mogę się zdecydować, która wersja bardziej mi smakujeU mnie wygrała z wiśniami
Akulka @ 24 Jul 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1322287Ot i powstało kolejne wieloowocewe/wielosezonowe vel całoroczne na cieście kruchym tym razemOj powstało,powstało
neteczka @ 24 Jul 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1322286Dziś upiekłam szarlotkę wykorzystując to ciasto kruche(tak jak poprzednio dałam 50g smalcu i 200g margaryny)
Ciasto wyszło niesamowicie kruche i pyszneA w połączeniu z kwaskowymi papierówkami to już niebo w gębiepodpisuję się jeśli można
ewa1203 @ 24 Jul 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1322330podpisuję się jeśli możnaNo pewnie że można ,a nawet trzeba
Elzunia też tak kiedyś robiłam,tylko do tej bezy z porzeczkami dodawałam jeszcze mielone migdały.A przepis był z Poradnika Domowego.
Akulka @ 18 Jul 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1319927Ja robiłam już z porzeczkami i z wiśniami. Nie mogę się zdecydować, która wersja bardziej mi smakujeneteczka @ 19 Jul 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1320058U mnie wygrała z wiśniamiJa również mam ochotę upiec to pyszne ciasto z wiśniami, tylko zastanawiam się czy trzeba wtedy do wiśni dodać wiecej bułki tartej, niż do porzeczek? (czasami wydrylowane wiśnie puszczają trochę soku, a nie chciałabym żeby coś się stało z bezą)
margarett @ 25 Jul 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1322477Ja również mam ochotę upiec to pyszne ciasto z wiśniami, tylko zastanawiam się czy trzeba wtedy do wiśni dodać wiecej bułki tartej, niż do porzeczek? (czasami wydrylowane wiśnie puszczają trochę soku, a nie chciałabym żeby coś się stało z bezą)Ja robiąc z wiśniami zamiast bułki tartej daję 2-3 łyżki kisielu wiśniowego.Fajnie zagęszcza wyciekający sok
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia