- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Ciasto:
4 szkl mąki
1 szkl cukru
2 jajka
3 łyżeczki pr. do pieczenia.
Wszystkie składniki wyrobić, podzielić na 3 równe częsci.
Jedną część rozwałkować, przełożyć do blaszki 23 x 34 cm. Piec ok 40 min w 180 st.
Pozostałe ciasta upiec tak samo.
Masa serowa;
800 g białego półtłustego sera
2/3 szkl cukru
3 jajka
1/3 szkl mleka
1 op budyniu waniliowego
Zmielony ser utrzeć z cukrem i jajkami, zagotować.
Budyn rozrobić w mleku, wlać do gotującej się masy serowej. Gotować na małym ogniu 5 min.
Masa jabłkowa:
500 g jabłek
1 op galaretki cytrynowej
Jabłka obrać, zetrzeć, podsmażyć i dodać galaretkę.
Polewa:
125 g margaryny
1 szkl cukru
3 łyżki wody
3 łyżki kakao
Wszystko gotować na wolnym ogniu ok 5 min.
Ciasto:
Na jeden płat ciasta wylać masę serową, przykryć drugim plackiem.
Rozsmarować masę jabłkową, przykryć trzecim plackiem.
Polać polewą.
4 szkl mąki
1 szkl cukru
2 jajka
3 łyżeczki pr. do pieczenia.
Wszystkie składniki wyrobić, podzielić na 3 równe częsci.
Jedną część rozwałkować, przełożyć do blaszki 23 x 34 cm. Piec ok 40 min w 180 st.
Pozostałe ciasta upiec tak samo.
Masa serowa;
800 g białego półtłustego sera
2/3 szkl cukru
3 jajka
1/3 szkl mleka
1 op budyniu waniliowego
Zmielony ser utrzeć z cukrem i jajkami, zagotować.
Budyn rozrobić w mleku, wlać do gotującej się masy serowej. Gotować na małym ogniu 5 min.
Masa jabłkowa:
500 g jabłek
1 op galaretki cytrynowej
Jabłka obrać, zetrzeć, podsmażyć i dodać galaretkę.
Polewa:
125 g margaryny
1 szkl cukru
3 łyżki wody
3 łyżki kakao
Wszystko gotować na wolnym ogniu ok 5 min.
Ciasto:
Na jeden płat ciasta wylać masę serową, przykryć drugim plackiem.
Rozsmarować masę jabłkową, przykryć trzecim plackiem.
Polać polewą.