Ciasto ucierane z mąki pełnoziarnistej

aune

Member
Paź 16, 2009
8
0
0
W jakiej temperaturze i ile przez czasu pieczecie to ciasto? I na jakiej wielkości blaszkę starcza podana ilość?
Uzyskało same pozytywne opinie, że muszę sama je wypróbować. ;)
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

aune

Member
Paź 16, 2009
8
0
0
Upiekłam! Ciasto rzeczywiście rewelacja w porównaniu z innymi pełnoziarnistymi, które do tej pory piekłam! Na wierzch dałam brzoskwinie i porzeczki, posypałam dodatkowo płatkami migdałowymi. Jak zazwyczaj zmniejszyłam też ilość cukru, ale zdaje się, że niepotrzebnie, bo mogłoby być ciut słodsze.
Bardzo dziękuję za przepis! Chyba również zrezygnuję z ucieranych ciast pod owoce z białej mąki na rzecz tego ciasta. ;)

Załączam zdjęcia wypieku i wszystkim, którzy jeszcze nie wypróbowali, gorąco polecam przepis!
 

Załączniki

  • razbrzosporz1.png
    razbrzosporz1.png
    532.6 KB · Wyświetleń: 0
  • razbrzosporz2.png
    razbrzosporz2.png
    242.3 KB · Wyświetleń: 0

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Upieklam i ja, choc zamienilam maslo na oliwe i mleko na jogurt; pyszne!
lecker.gif


ciasto_razowe_rabarbar_trusk2.jpg

(moja wersja tutaj - klik)


 

Załączniki

  • ciasto_razowe_rabarbar_trusk2.jpg
    ciasto_razowe_rabarbar_trusk2.jpg
    70.5 KB · Wyświetleń: 0

reniam_123

Well-known member
Mar 5, 2009
10,640
2,498
113
Szkoda że akurat dzisiaj nie mam w domu żadnych owoców, bo bym to ciasto jeszcze dzisiaj machnęła.
Przez przypadek tu weszłam, szukając innego przepisu, a tu taki fajny placek
lecker.gif
 

reniam_123

Well-known member
Mar 5, 2009
10,640
2,498
113
Dzisiaj upiekłam, z jabłkami i śliwkami. Bardzo smaczne i szybkie ciasto. Zjedliśmy jeszcze ciepłe do popołudniowej kawy
lecker.gif

 

MarthaB

Well-known member
Kwi 9, 2009
2,841
64
48
ja robiłam na erytrolu. Wyszło i wyrosło ok, ja zjadłam, dzieci jadły mniej chętnie. Może gdybym dała choć 1/4 zwykłej mąki (wiadomo jak to dzieci...).