- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
na blachę 25x40 cm
biszkopt pieczemy ze swojego przepisu
obojętnie czy biały czy kakaowy.
masa budyniowa:
2 szkl mleka
1 szkl cukru
1 op cukru waniliowego
3 łyżki mąki pszennej
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
250 g masła / margaryny
30 ml alkoholu
1 1/2 szkl mleka zagotować. Wsypać cukier i cukier waniliowy. W pozostałym mleku rozpuścić obie mąki. Wlać na gotujące sie mleko i ugotować budyń. Ostudzić.
Masło / margarynę utrzeć na puch. Ucierając dodawał po łyżce budyniu i alkohol.
Polewa:
20 dag cukierków krówek
10o g margaryny
2 łyżki wody
Krówki, margarynę i wodę gotować, aż cukierki się rozpuszczą. Lubi się przypalać!
Ponadto:
2 paczki okrągłych biszkoptów
Na ostudzonym biszkopcie rozsmarować masę. Ułożyć biszkopty i polać polewą.
biszkopt pieczemy ze swojego przepisu
masa budyniowa:
2 szkl mleka
1 szkl cukru
1 op cukru waniliowego
3 łyżki mąki pszennej
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
250 g masła / margaryny
30 ml alkoholu
1 1/2 szkl mleka zagotować. Wsypać cukier i cukier waniliowy. W pozostałym mleku rozpuścić obie mąki. Wlać na gotujące sie mleko i ugotować budyń. Ostudzić.
Masło / margarynę utrzeć na puch. Ucierając dodawał po łyżce budyniu i alkohol.
Polewa:
20 dag cukierków krówek
10o g margaryny
2 łyżki wody
Krówki, margarynę i wodę gotować, aż cukierki się rozpuszczą. Lubi się przypalać!
Ponadto:
2 paczki okrągłych biszkoptów
Na ostudzonym biszkopcie rozsmarować masę. Ułożyć biszkopty i polać polewą.