Ciasto z masą i polewą krówkową

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
na blachę 25x40 cm

biszkopt pieczemy ze swojego przepisu
icon_wink.gif
obojętnie czy biały czy kakaowy.

masa budyniowa:
2 szkl mleka
1 szkl cukru
1 op cukru waniliowego
3 łyżki mąki pszennej
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
250 g masła / margaryny
30 ml alkoholu

1 1/2 szkl mleka zagotować. Wsypać cukier i cukier waniliowy. W pozostałym mleku rozpuścić obie mąki. Wlać na gotujące sie mleko i ugotować budyń. Ostudzić.
Masło / margarynę utrzeć na puch. Ucierając dodawał po łyżce budyniu i alkohol.

Polewa:
20 dag cukierków krówek
10o g margaryny
2 łyżki wody

Krówki, margarynę i wodę gotować, aż cukierki się rozpuszczą. Lubi się przypalać!

Ponadto:
2 paczki okrągłych biszkoptów

Na ostudzonym biszkopcie rozsmarować masę. Ułożyć biszkopty i polać polewą.

SNV80999m.JPG
 

Załączniki

  • SNV80999m.JPG
    SNV80999m.JPG
    119.1 KB · Wyświetleń: 0