Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z pianką i truskawkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="asko" data-source="post: 714132" data-attributes="member: 8425"><p>ja mam jeszcze inny przepis na ciasto z truskawkami i z pianką </p><p></p><p>Biszkopt</p><p></p><p>4 jajka </p><p>niepełna szklanka cukru</p><p>szklanka mąki tortowej</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>4 łyżki oleju</p><p></p><p>Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy je na sztywno, dodajemy cukier , żółtka ubijając do momentu aż masa będzie gęsta. Na koniec dodajemy mąkę i olej i dokładnie mieszamy. Przelewamy do blaszki na ciasto. W przepisie jest że biszkopt się piecze 20 minut w moim piekarniku wychodzi gdzieś 30 minut.</p><p></p><p>Masa</p><p>2 galaretki truskawkowe</p><p>cukier do smaku</p><p>0,5 l śmietany 30%</p><p></p><p>2 galaretki rozpuszczamy w proporcji jednej. Tężniejące galaretki ubijamy mikserem tak aby były gęstawe. Następnie ubijamy śmietanę 30% na sztywno dodajemy cukier do smaku. Późnidej śmietanę łączymy z galaretką i mieszamy łyżką aby śmietana przybrała kolor galaretki. Gotową masę kładziemy na biszkopt i wkładamy do lodówki. (Masą pokryć dokładnie całą blaszkę żeby później galaretka się nie wylewała pod biszkopt)</p><p></p><p>Góra:</p><p>ok 1 kg truskawek </p><p>2 galaretki truskawkowe</p><p></p><p>truskawki jak są duże kroimy na pół i układamy ja na masie (jak układam je aby się stykały jedna obok drugiej im więcej ich tym lepiej). 2 galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i tężniejące wlewamy na ciasto. Odkładamy do lodówki. Jak górna galaretka zastygnie można jeść </p><p></p><p>Smacznego</p><p></p><p>Na razie fotek nie mam jak przywiozę truskawki z działki to zrobię ciasto i zdjęcia</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="asko, post: 714132, member: 8425"] ja mam jeszcze inny przepis na ciasto z truskawkami i z pianką Biszkopt 4 jajka niepełna szklanka cukru szklanka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy je na sztywno, dodajemy cukier , żółtka ubijając do momentu aż masa będzie gęsta. Na koniec dodajemy mąkę i olej i dokładnie mieszamy. Przelewamy do blaszki na ciasto. W przepisie jest że biszkopt się piecze 20 minut w moim piekarniku wychodzi gdzieś 30 minut. Masa 2 galaretki truskawkowe cukier do smaku 0,5 l śmietany 30% 2 galaretki rozpuszczamy w proporcji jednej. Tężniejące galaretki ubijamy mikserem tak aby były gęstawe. Następnie ubijamy śmietanę 30% na sztywno dodajemy cukier do smaku. Późnidej śmietanę łączymy z galaretką i mieszamy łyżką aby śmietana przybrała kolor galaretki. Gotową masę kładziemy na biszkopt i wkładamy do lodówki. (Masą pokryć dokładnie całą blaszkę żeby później galaretka się nie wylewała pod biszkopt) Góra: ok 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe truskawki jak są duże kroimy na pół i układamy ja na masie (jak układam je aby się stykały jedna obok drugiej im więcej ich tym lepiej). 2 galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i tężniejące wlewamy na ciasto. Odkładamy do lodówki. Jak górna galaretka zastygnie można jeść Smacznego Na razie fotek nie mam jak przywiozę truskawki z działki to zrobię ciasto i zdjęcia [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z pianką i truskawkami
Top
Bottom