Cordon bleu*

eremiw

Member
Wrz 1, 2007
259
0
16
Nic nie rozleciało się, a tak obawiałam się tego. Zrobiłam prawie dokładnie według przepisu- zamiast przyprawy do kurczaka dałam czosnek granulowany. Ale najważniejsze- nie trzeba żadnych sztuczek ze spinaniem, dlatego będę tak robiła częściej. To takie proste i szybkie!
 

sywla

Member
Sty 3, 2008
481
0
0
Cinko, na zdjęciu widać smakowitą surówkę z marchwi, można wiedzieć jak ją robisz??
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Prościzna ale bardzo ją lubimy
icon_smile.gif


Marchewka starta na drobnych oczkach
Jabłko starte na dużych oczkach
Pół małej cebulki drobniutko posiekanej
Czasem - jak i tu na zdjęciu szczypiorek
Czasem łyżeczka chrzanu tartego
Do tego śmietana, łyżka majonezu, sok z cytryny do smaku sól, pieprz czarny mielony i cukier.

Eta wsio
icon_biggrin.gif
 

sywla

Member
Sty 3, 2008
481
0
0
Dzięki serdeczne! Zawsze można się czegoś nowego dowiedziec. Dotychczas nie dodawałam ani majonezu ani śmietany ani chrzanu. Raczej stosowałam oliwę z oliwek, ale znudził mi się już ten smak. Więc teraz zastosuję składniki wedle Twego przepisu.
daumen.gif
 

sywla

Member
Sty 3, 2008
481
0
0
Jutro będzie cordon bleu, właśnie przygotowuję filety z kuraka. Z tym że, dzisiaj zamarynuję filety a jutro jak wrócę z pracy, dokończę.