Cynamonowe zawijańce

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
dodam jeszcze, że zawijańce zniknęły ze stołu jako pierwsze i wszyscy baaardzo je chwalili
icon_smile.gif
kolega był tymi bułeczkami tak zachwycony, że dziękował mi kilka razy za zrobienie czegoś tak pysznego
icon_lol.gif
i dodał, że zapłaci za nie każde pieniądze
icon_mrgreen.gif
tak więc polecam gorąco
icon_wink.gif
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
niestety studiujemy na dwóch przeciwnych krańcach Polski więc byłaby to raczej praca dorywcza
icon_wink.gif
może któraś z Was ma bliżej do Olsztyna?
icon_mrgreen.gif
 

bajaderka

Member
Wrz 14, 2004
4,063
1
0
sylwia18 @ 2 Jan 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=425226kolega był tymi bułeczkami tak zachwycony, że dziękował mi kilka razy za zrobienie czegoś tak pysznego
icon_lol.gif
i dodał, że zapłaci za nie każde pieniądze
icon_mrgreen.gif
tak więc polecam gorąco
icon_wink.gif
Kuj zelazo poki gorace sylwio
icon_smile.gif
Jak sie przyzwyczai tak jak moi sasiedzi, ze sa dostarczane siwezutkie i gorace to oferty na pewno nie ponowi
icon_wink.gif
icon_wink.gif
icon_smile.gif


Ciesze sie wam smakuja
dance.gif
Wszystkie zdjecia sa piekne
icon_smile.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
to i tak nie to samo jak ciepłe, rozpływajace sie w ustach bułeczki
icon_rolleyes.gif
icon_mrgreen.gif
 

szuwarek

Member
Lis 4, 2005
254
0
0
dla mnie jest to najlepsze ciasto na wszelkie strucle
łatwo się je wyrabia, i jest podatne na wszelkie sugestie rościągania
robiłam już z serem, a ostatnio zrobiłam z masą makową

3fca1221d12d4ec5.jpg



0557a02e34693aba.jpg
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0

Noemi

Member
Lut 6, 2007
139
0
0
Śliczne i na pewno przepyszne!!!!!! Gratuluję udanego wypieku. Aż mi ślinka leci , muszę się zabrać za
pieczenie. Pa Pozdrawiam cieplutko. Noemi
anbetung.gif
 

szuwarek

Member
Lis 4, 2005
254
0
0
Dzięki, nieskromnie powiem że tym razem przerosły moje oczekiwania
icon_smile.gif

No ale w końcu to zasługa przepisu Bajaderki na ciasto i dużej ilości masy makowej z orzechami włoskimi
nie to co w kupnych bułach gdzie maku co kot napłakał
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Szuwarku, sadystko
cry_1.gif
Uwielbiam bułki z makiem, a twoje wygladaja przecudnie
mniam.gif
 

mar7ini

Member
Maj 13, 2007
27
0
0
Zrobilam je dzis juz po raz drugi. Sa rewelacyjne. Tym razem uzylam 5 dag zywych drozdzy zamiast suchych i refleksje sa takie:

ciasto pieknie wyrasta, jest bardziej elastyczne i miekkie niz po suchych drozdzach
ciasto cudnie pachnie i smakuje drozdzami
ciasto nie twardnieje tak szybko.

slowem, od tej pory robic bede je z zywymi drozdzami...
lecker.gif
 

mar7ini

Member
Maj 13, 2007
27
0
0
I zeby nie byc goloslowna, oto zdjecia
icon_smile.gif
Ja lubie odrywane buleczki...
Ostatnie sa z twarogiem, moze i nie wygladaja porywajaco, ale smakuja oblednie, mozecie mi wierzyc
icon_smile.gif
 

Załączniki

  • DSC09057.jpg
    DSC09057.jpg
    128.2 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC09058.jpg
    DSC09058.jpg
    128.1 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC09068.jpg
    DSC09068.jpg
    121.5 KB · Wyświetleń: 0

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Dzisiaj zrobiłam troszke wieksze, nie chciało mi się brudzić 3 blach do piekarnika
icon_mrgreen.gif
Wyszły tak samo pyszne jak ostatnio
mniam.gif
 

Załączniki

  • zawija_ce.JPG
    zawija_ce.JPG
    71.3 KB · Wyświetleń: 0

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
A mi z całej porcji wychodzi jedna blacha
icon_mrgreen.gif

ale ja lubię takie "odrywane"
icon_biggrin.gif


Bajaderko, upiekłam je dziś jeszcze raz, razem z moim Ciastkiem dziękujemy za przepis
icon_biggrin.gif