Czekolada plastyczna do wykonania róż

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,637
1,188
113
chachu
anbetung.gif

P.S. Dołączam się do życzeń Cinki.
 

ajaj

Member
Wrz 17, 2008
1,671
23
38
jakim cudem ktos moze wstrzynac awanture z powodu tego tortz? chyba tylko dlatego ze chcial go pozrec w calosci jeszcze przed uroczystoscia a ty obronilas go wlasna piersia. Wspanialy!!!
 

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Oj można, można. Oczywiście tortem wszyscy jak najbardziej byli zachwyceni ale problem powstał po rożliczeniu się. Ja nie wiem,czy oni mysleli że jak po znajomości to za darmo? Jedynie tylko ci co robią torty dobrze wiedzą ile pracy i serca się w nie wkłada. Ja osobiście jestem załamana taką sytuacją.
cry_1.gif
Ale widocznie może i takie historie musze przerobić.
 

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Tak, niektórym to się wydaje że zrobić dobry tort to tak jak pstryknąć palcami. Własna praca, czas, produkty, energia wszystko ma swoją cenę. Nie martw się - tort był naprawdę śliczny
lecker.gif
bussi.gif
 

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
I super. Tort bezspornie był śliczny i to jest najważniejsze ! Czekam na następne. Także chcę wypróbować czekoladowy przepis. Ale mam problem w mojej "wiosce" nigdzie nie ma syropu kukurydzianego. Kiedy o to pytałam ekspedientki patrzyły na mnie jak na przybysza z innej planety. Nieźle. Chyba zamówię z internetu .
 

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Ale ja jeszcze nie robilam z syropem kuk. Dodawałam miód sztuczny i raczej było ok. Też mam problem ze znalezieniem go. Ważne jest aby przy białej czekoladzie np. miód był najjaśniejszy wtedy kwiaty będą jaśniejsze bardziej ecru. Ostanio np. szukałam białej czekolady w dużej tabliczce (okazuje sie ze tu jest z tym problem, wogóle z biała czekolada), znalazłam w Aldim ale przy rozpuszczaniu poczytałam co piszą na opakowaniu i okazało się że jest ona dla alergików bezglutenowa. Kolor miała piękny, jaśniejszy niż te na torcie ale lepienie z niej to była porażka zrobiłam tylko jedną rózyczke. Jednak do tej pory najlepsza jest ta z Lidla pakowana po cztery małe po 40g. Nie wiem czy w Polsce tez jest. Ale w Polsce jest większy wybór białej czekolady.
Aczkolwiek jeśli uda mi się znależć syrop kuk. napewno go wypróbuje.
 

kornelia0

Member
Lis 2, 2009
4
0
0
A ja juz trzecia czekolade zmarnowalam....na razie mi nie wychodzi...w tej chwili juz jest po chlodzeniu ale znów strasznie mi sie kruszy...nie moge jej ''uplastycznic''..jak mi sie uda to pokaze
 

rastagatka

Member
Paź 6, 2009
363
0
0
Witam. Jestem po prostu zachwycona waszymi różami z czekolady, są przecudne
anbetung.gif


Ja dopiero zbieram się na odwagę, żeby zrobić tę czekoladową masę. Na razie nauczyłam się robić ozdoby z masy cukrowej, ale bardzo bym chciała umieć lepić takie cudne różyczki jak tutaj widzę.
Mam tylko jedno pytanie, czy tą czekoladą da się pokryć cały tort? Wiem, że już ktoś o to pytał, ale chyba nie było odpowiedzi.

Pozdrawiam
 

tess16

Member
Maj 11, 2006
148
0
0
Witaj rastagatka!
Jestem pełna podziwu dla Twoich tortów. Gratulacje
handclasp.gif
. Jeśli chodzi o pracę z czekoladą plastyczną, to bardzo przyjemne zajęcie. Osobiście pokrywałam czekoladą białą jeden tort (dla mamy na 70-te urodziny). Poza tym robiłam różne wstążki, kokardy, winogrona, wiele innych elementów i oczywiście róże. Zapraszam do odwiedzenia mojej stronki.
Pozdrawiam, Teresa
 

rastagatka

Member
Paź 6, 2009
363
0
0
Tereso, bardzo dziękuję za odpowiedź, tak ważną dla mnie. Chyba już dziś spróbuję zrobić pierwszą próbę. Bo już nie mogę się doczekać.

Obejrzałam Twoją stronkę i
eek2.gif
, dosłownie szczęka mi opadła. Jesteś WIELKA, i wszechstronnie uzdolniona
anbetung.gif
Podziwiam.

Pozdrawiam serdecznie
icon_razz.gif
 

tess16

Member
Maj 11, 2006
148
0
0
Rastagatko, dziękuje za miłe słowa
icon_smile.gif
i życzę wielu pomysłów w tworzeniu tortowych dzieł.
Pozdrawiam, Teresa
 

aguś25

Member
Lis 30, 2009
353
0
0
Prosze mi powiedzieć ile to będzie 74 g syropu lub miodu w mililitrach . Ktoś już pytał , ale nie było odpowiedzi . Nie mam możliwości tak dokładnego zważenia , więc czy ktos mółby to dla mnie zrobić ? Bardzo chce wypróbować tą mase.
Z góry dziękuje .
wink.gif
 

aguś25

Member
Lis 30, 2009
353
0
0
I zrobiłam. Czekolada plastyczna jest rewelacyjna . Miałam mały problem z mleczną i z białą czekoladą . Po dodaniu miodu czekolada zaczeła mi się oważać . Uratowałam sytuacje podgrzewając ją w mikrofalówce .Urzyłam miodu wielokwiatowego .Z czekoladą gorzką nie miałam żadnych niemiłych niespodzianek. A oto efekt końcowy :


DSC00402.JPG
 

Załączniki

  • DSC00402.JPG
    DSC00402.JPG
    224.1 KB · Wyświetleń: 0

STANLEY

Member
Sty 29, 2008
55
0
0
aguś25 @ 15 Feb 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=945271I zrobiłam. Czekolada plastyczna jest rewelacyjna . Miałam mały problem z mleczną i z białą czekoladą . Po dodaniu miodu czekolada zaczeła mi się oważać . Uratowałam sytuacje podgrzewając ją w mikrofalówce .Urzyłam miodu wielokwiatowego .Z czekoladą gorzką nie miałam żadnych niemiłych niespodzianek. A oto efekt końcowy :
Pokaż załącznik 50741


MOJE NOWE DZIELO -TYLKO BRAKUJE MI PYLKU PERLOWEGO I NIE WIEM GDZIE MOZNA KUPIC ???
 

Załączniki

  • 100_0888.JPG
    100_0888.JPG
    989.2 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator: