olkenik @ 8 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=658839oo jaaa.....
Tess....
już widzę co będzie moim nowym celem: znalezienie syropu kukurydzianegokiedys mialam przepis w ktorym pamietam do dzis napsiane bylo:
golden syrup można zastąpić miodem - sztucznym lub prawdziwym albo syropem kukurydzianym
wiec to chyba te same wlasciwosci (no bo i smak prawie identyczny)
tess16 @ 8 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=658832Jednak temperatura otoczenia nie może przekroczyć 20 st.C.mozna wiedziec dlaczego? a jesli zrobie tort i bedzie on udekorowany juz takimi rozami i bedzie stal w srodku lata w pokoju gdzie temp. wtedy na pewno przekroczy 20 stopni a bedzie stal np. 6 godzin na stole, to co sie stanie z rozami?? oklapna?? rozpadna sie??
I jeszcze pytanie male: probnowalas taka mase gdy jest rozpuszczona i wymieszana z syropem barwic na jakis kolor?? i czy barwnik w plynie jakikolwiek potem "zlapie" sie tlustej czekolady gdybym chciala pomalowac platki?
tess16 @ 8 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=658832zawinąć szczelnie w folięA i nie napisalas w jaka foliealuminiowa czy spozywcza-przezroczysta
tess16 @ 19 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=836709Chachu, piękne wyszły Ci te róże. Miło mi, że przepis się sprawdził. A torty super.Oj baardzo dziękuje!!
Masa jest naprawdę bardzo fajna i prosta do zrobienia. Próbowałam zrobić z innego przepisu , z tego co potrzebny jest termometr do mierzenia temp. czekolady ale coś poszło nie tak. Ten przepisik jest ok
tess16 @ 24 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=827178- Czekolada w lodówce twardnieje, trzeba odłamywać po kawałku i ogrzewać w dłoniach lekko ugniatając. Nie załamuj się, będzie ok
- Wyroby z czekolady pokrywam barwnikiem bez rozpuszczania w alkoholu. Za pomocą pędzelka nanoszę pyłek np. na płatki. Barwnik rozpuszczony w alkoholu używam do wyrobów z mas cukrowych lub lukrów (np. Ticino).\
WITAM JA TEZ WYPRÓBOWAŁEM I.....SAMI ZOBACZCIE
STANLEY @ 31 Mar 2009 napisał:
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia