Czekolada z Karobu bez cukru domowej roboty*

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,946
0
0
8 łyżek oleju kokosowego, roztopionego na wolnym ogniu
8 łyżekmasła z migdałów /z pestek dyni
4 łyżki stewi
5 łyżek karobu ( w proszku)
9 łyżeczek syropu z agawy
1/2 łyżeczki wanili

opcje: kokosowe wiórki, suszona żurawina, posiekane orzechy

Olej i masło rozgrzewamy w rondelku aż się całość rozpuści. Dodajemy resztę składników i pozostawiamy na ogniu do momentu aż calość będzie miała pożądaną gęstość

Czekoladową masę rozsmarowujemy na blaszce na grubość czekolady, niecierpliwi mogą włożyć czekoladę do lodówki na 10 minut.


A zdjęcie na moim blogu http://puravidawmojejkuchni.com/
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: