Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Buko, gotowe blaty bezowe są w całym przekroju twarde i suche, zaś blaty w tym konkretnym dziuniowym dacquoise wzorowanym na pavlovej, mają w środku delikatną, wilgotną piankę. Sama zdecyduj, jaką konsystencję wolisz.
Przyznam się, że sama się kiedyś zastanawiałam nad kremem z mascarpone do takich gotowych blatów, ale wydaje mi się, że ma za delikatną konsystencję i bardziej do nich pasuje zwykły kawowy krem budyniowo -maślany, na przykład taki: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=27937&hl=torcik
ale to oczywiście kwestia gustu.
W niektórych moich produkcjach Pavlovej wnętrza miały różną wilgotność, ale raczej wolałam mniej wilgotne. Jesli chodzi o krem zamierzałam zrobić bardziej treściwy, podobny, albo nawet ten z Twojego z linka. Jeszcze raz dziękuję.