- Maj 16, 2008
- 210
- 0
- 0
Skladniki:
1 szkl. cukru
1szkl. mleka
pol. kostki masla
troche cukru waniliowego
Składniki dajemy do rondelka oprocz cukru waniliowego.Gotujemy na srednim ogniu mieszajac od czasu do czasy kiedy zgestnieje i sciemnieje dajemy cukier waniliowy i mieszamy kiedy bedzie odpowiednio geste wylewamy na zimny polmisek.Kiedy ostygnie kroimy w kwadraty.
UWAGA
Jesli bedziemy zadlugo gotowac to wyjda twarde karmelki.Do krowek najlepiej uzyc pelnego mleka.
Przepis pochodzi z mojej babci zeszycika.
1 szkl. cukru
1szkl. mleka
pol. kostki masla
troche cukru waniliowego
Składniki dajemy do rondelka oprocz cukru waniliowego.Gotujemy na srednim ogniu mieszajac od czasu do czasy kiedy zgestnieje i sciemnieje dajemy cukier waniliowy i mieszamy kiedy bedzie odpowiednio geste wylewamy na zimny polmisek.Kiedy ostygnie kroimy w kwadraty.
UWAGA
Jesli bedziemy zadlugo gotowac to wyjda twarde karmelki.Do krowek najlepiej uzyc pelnego mleka.
Przepis pochodzi z mojej babci zeszycika.