Domowy smalczyk boczkowy

Vidarka

Member
Kwi 4, 2007
6,637
0
0
006.JPG

Proporcje dowolne:

Kawal wedzonego boczku miesnego(1-2 kg)
1 duza cebula pokrojona w piorka

Jesli boczek jest nie solony to nalezy go posypac wegeta.
Zawinac w folie alu i piec ok.godz w 180-200 st C.

Ostatnie 10 min odkryc folie,zeby sie boczek przyrumienil(moze byc opcja grilla)

Wyjac z pieca,lekko przestudzic,przekroic na 4 czesci i cala zawartosc folii(boczek,cebulke,wytopiony tluszcz)+2 zabki czosnku wrzucic do malaxera i mixowac na paste.Dosmaczyc sola i pieprzem po uprzednim sprobowaniu(czasami wedzony boczek jest b.slony)

Gotowe.Pyszne z ogorem kiszonym i musztarda.

005.JPG
 

Załączniki

  • 006.JPG
    006.JPG
    119.5 KB · Wyświetleń: 0
  • 005.JPG
    005.JPG
    119.2 KB · Wyświetleń: 0