- Wrz 1, 2005
- 13,227
- 1
- 0
Dwa pierwsze wypróbowałam, trzeciego nie.
I.
-2 łyżki soku z cytryny lub limonki (dałam cytrynę)
-6 łyżek oliwy
-centymetrowy plasterek imbiru (dałam w proszku)
-ząbek czosnku
II
-1 łyżka octu (dałam herbaciany z kampuczy)
-4 łyżki oliwy
-ostra papryczka (dałam w proszku)
-ząbek czosnku
III
-1 łyżka octu malinowego lub balsamicznego
-4 łyżki oliwy
pieprz i sól.
Składniki dobrze wytrząsnąć, aż powstanie emulsja. Robiłam z połowy porcji w małym, smukłym słoiku po oliwkach.
I.
-2 łyżki soku z cytryny lub limonki (dałam cytrynę)
-6 łyżek oliwy
-centymetrowy plasterek imbiru (dałam w proszku)
-ząbek czosnku
II
-1 łyżka octu (dałam herbaciany z kampuczy)
-4 łyżki oliwy
-ostra papryczka (dałam w proszku)
-ząbek czosnku
III
-1 łyżka octu malinowego lub balsamicznego
-4 łyżki oliwy
pieprz i sól.
Składniki dobrze wytrząsnąć, aż powstanie emulsja. Robiłam z połowy porcji w małym, smukłym słoiku po oliwkach.