Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
a ja w sobote je robie,
No ale dziewczyny prosze powiedzcie co z tym alkoholem ???????????Mam gonic do monopolowego po ten koniak??? :
Pieczecie je naraz czy po jednej sztuce.
Mistrzynie i kucharki powiedzcie mi!!!
Rumu lej jeśli masz alkohol nadaje cudny zapach i smak, właśnie jestem po konsumcji jeszcze gorącego strucelka, to jest najlepsze ciasto drożdżowe jakie jadłam w życiu
Piekłam 3 strucle po kolei, jedna mieści się na jednej wielkiej blaszce z pieca, wychodzą ogromne, zaraz zrobię zdjęcie
Piekne, kasha, no cudne. Mniaaam! Ja tez robie, wczoraj od tescia dostalismy koniak do tych rodzynek, chcialam szklanke, ale dal cala flaszke Chyba bede musiala powtorzyc tego stolca, bo do czego ja ten koniak spozytkuje
ta strucla ma jeden podstawowy problem- wyszlam z domu na chwilke, na poczte, jak wrocilam nie bylo polowy pierwszej dobrali sie mi do niej i zjedli...strucla ma problem znikania
Czy ja dobrze zrozumiałam, że masłem pierwszy raz smaruje się przed złożeniem - czyli to co będzie w środku? No i potem po upieczeniu co jest jasno napisane. Czy po wyrośnięciu na blaszce a przed włożeniem do pieca też czymś smarujecie po wierzchu?
Dosyć pilne, bo już ciasto kończy drugie rośnięcie w misce.