Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Siedzi w piecu, na prośbę chłopaków, z ostatnich już w tym roku węgierek.
Z tortowej mąki orkiszowej, z pełnoziarnistą kruszonką, z kirshem zamiast rumu.
Polecam, jest bardzo smaczny.
Zostało mi trochę śliwek i trochę kruszonki, więc dziś piekę kolejny, tym razem z mąki orkiszowej tortowej wymieszanej z pełnoziarnistą.
Jak poprzednio, użyję tortownicy 28 na 28 cm.
http://www.mojabasia.pl/aktualnosci/
U mnie widziałam tylko w Tesco - może za jakiś czas pojawi się w innych sklepach?
Zauważ, że opakowania zawierają tylko 900g mąki.
Do tej pory białą mąkę orkiszową kupowałam w necie,konkretnie tę: http://allegro.pl/maka-orkiszowa-typ-750-b...6463192012.html,
ale jest sporo innych ofert.
Najczęściej używam pełnoziarnistej, ale biała też się czasem przydaje, właśnie na drożdżowe.
Upiekłam dwa ciasta, jedno tylko z kruszonką, drugie na bogato, z jabłkami posypanymi orzechami i kruszonką. Oba ozdobiłam strużkami białego lukru. Domownicy zachwalają i jedno i drugie. Ciasto bardzo puszyste.
Bajaderka nie zagląda tutaj ale mimo wszystko, dzięki za przepis