Drożdżowy warkocz z serem

belle

Member
Wrz 15, 2004
1,377
0
0
drozdzowkabajadeki3jg.jpg


nareszcie wstawiam zdjecie :oops:
mnie tak wyszlo ladnie
a jaki dobry :mrgreen: uzalezniona jestem
zjadamy na cieplo :mrgreen:
 

gracha

Well-known member
Mar 31, 2006
8,336
1,598
113
I ja zrobiłam. Zdjęcia nie wkleję, bo warkocze niezbyt mi się zaplotły. Dałam trochę więcej mąki i drożdży więcej sypnęłam bo jakoś się kleiło ciasto. Nie chciało też urosnąć. Po upieczeniu jednak dobre. Mam tylko pytanie: czy wstawiacie warkocze do pieczenia do nagrzanego piekarnika czy do zimnego?
 

belle

Member
Wrz 15, 2004
1,377
0
0
CYTATMam tylko pytanie: czy wstawiacie warkocze do pieczenia do nagrzanego piekarnika czy do zimnego?
zawsze wstawiam do nagrzanego ;)
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
znowu dzisiaj piekłam tym razem udało mi się spróbować jeszcze ciepłego....ale pychota!!
icon_razz.gif
jak zdąże naładować baterie zanim wszystko zjedzą to strzelę fotkę
icon_smile.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
a oto resztki :mrgreen:

kkk5oj.jpg
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Agatko dziękuję :oops:

Agusiu- tak, mam 18 lat
icon_smile.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0

Gusia

Member
Wrz 28, 2004
2,907
0
0
trzkasienka ale ciasto surowe czy już upieczony warkocz??
Bo ciasto surowe to ja bym zamroziła, ale upieczonego warkocza nie, bo dla mnie zamrożony ser i potem rozmrozony ma nieciekawy smak, tak jak w ruskich pierogach
 

trzkasienka

Member
Wrz 15, 2005
4,188
0
0
ale ja juz mam zapelciony warkocz- czyli co- wsadzilabys taki z serem do zamrazarki?no wlasnie... czyli chyba po ptakach... trezba piec i zjesc- duzo tego wyszlo na nas dwoje...
 

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Trzeba piec i jak tylko wystygnie nadmiar zamrozić. Po rozmrożeniu będzie jak nowy :lol: Ale ja nie mam uprzedzen do mrożonego sera, mnie smakuje tak samo ;)
 

Gusia

Member
Wrz 28, 2004
2,907
0
0
="trzkasienka]
zjeść albo obdzielić sąsiadów
z sasiadami nie mam zbyt bliskich stosunkow... i w sumie nie chce miec
Rozumiem to doskonale

Więc chyba faktycznie pozostaje tylko zamrożenie, a potem rozmrożenie, ja bym rozmrażała w microfali, jeżeli oczywiście masz, zwłaszcza, że bardzo lubię takie jeszcze ciepłe ciacho drożdżowe, chociaż opinii co do sera rozmrażanego ni zmieniłam ;)
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
CYTATAle ja nie mam uprzedzen do mrożonego sera, mnie smakuje tak samo
Ja też nie mam uprzedzeń, też smakuje mi tak samo. Drożdżówki z serem zawsze mrożę tuż po upieczeniu i potem nawet niektórzy zjadacze nie wiedzą jedząc, że to odmrażane jest .