Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
To pierwszy przepis z jakiego skorzystałam tutaj. Po prostu rewelacja! Mój mąż wchodząc do kuchni zapytał co to za cudo a potem zaczął pałaszowac. Synuś stwierdził, że smakuje jak super drożdżówka z serem. Jeden warkocz poszedł od razu, jeszcze ciepły.
Dziękuję za przepis i na pewno będę do niego wracac.
Dziś przepis wypróbowałam,wyszły mi dwa cudne warkocze.Pachniało jak w cukierni, mąż przed domem poczuł zapach i stwierdził ,,mam nadzieję że te zapachy sa od nas z kuchni".Warkoczyki w smaku pulchna poezja, rozeszły się w oka mgnieniu.
Polecam przepis
Natknęłam się na ten przepis szukając inspiracji nie wiadomo na co, a wyszło coś prostego, szybkiego (bo w ten upał ciasto rośnie błyskawicznie) i przede wszystkim niebiańsko pysznego! Długo szukałam smaku drożdżówki z serem z dzieciństwa i wreszcie znalazłam. Następnym razem dam trochę mniej cukru, bo wolę mniej słodkie.
Piekłam dwa razy w krótkim odstępie czasu - dla nas świetny - nadzienie serowe trochę przypomina sernik (przy potraktowaniu malakserem ser miał konsystencję gładkiej masy), zaskakująco syta drożdżówka, będę wiele razy powtarzać
Chciałam podziękować za przepis , jest po prostu genialny.
Co prawda podchodziłam do niego jak do jeża , bałam się ,że na drugi dzień będzie ciasto suchawe.
Ale nie jest zarąbiste.
MINUS był taki , że musiałam go piec trzy dni pod rząd .
też go wczoraj piekłam, ale nie doczekał dnia dzisiejszego - bardzo dobry, mięciutki, wilgotny. Tylko na drugi raz zmodyfikuję masę serową - dam samo żółtko i 1 łyżkę mąki. Wczoraj dałam 2 a i tak to było za dużo.
Warkocze wlasnie rosna, za pozno zaczelam robic, bo nie doczytalam, ze ciasto tyle musi przed walkowaniem i po czekac, pachnie pieknie, a konsystencja ciasta jest swietna. Ciekawe jakie beda w smaku? I tak sie zastanawiam czy z tego ciasta jeszcze jakies drozdzowki by wyszly, moze ktos robil?