- Wrz 30, 2007
- 3,567
- 0
- 0
Przepis Ottolenghiego znaleziony na tym blogu:
http://playinwithmyfood.com/2012/10/23/but...-tahini-spread/
SKLADNIKI:
ok 1kg dyni pokrojonej w kostke
3 lyzki oliwy z oliwek
1 lyzeczka cynamonu
5 lyzek tahini
120ml jogurtu greckiego
2 zabki czosnku, starte
1 lyzeczka ziaren sezamu (dalam czarnuszke)
1-1,5 lyzeczki melasy z daktyli (nie dalam bo hummus wyszedl slodkawy)
posiekana kolendra
sol
1) Dynie polac oliwa i oproszyc sola i cynamonem.
2) Do blendera wrzucic upieczona dynie, tahini, jogurt, czosnek i melase i smiksowac na gladko.
3) Na wierzchu posypac sezamem i kolendra
SMACZNEGO
http://playinwithmyfood.com/2012/10/23/but...-tahini-spread/
SKLADNIKI:
ok 1kg dyni pokrojonej w kostke
3 lyzki oliwy z oliwek
1 lyzeczka cynamonu
5 lyzek tahini
120ml jogurtu greckiego
2 zabki czosnku, starte
1 lyzeczka ziaren sezamu (dalam czarnuszke)
1-1,5 lyzeczki melasy z daktyli (nie dalam bo hummus wyszedl slodkawy)
posiekana kolendra
sol
1) Dynie polac oliwa i oproszyc sola i cynamonem.
2) Do blendera wrzucic upieczona dynie, tahini, jogurt, czosnek i melase i smiksowac na gladko.
3) Na wierzchu posypac sezamem i kolendra
SMACZNEGO
Ostatnią edycję dokonał moderator: