Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Zrobiłam na probe słoiczek, nie miałam wanilii i dałam cukier waniliowy. Nie spodziewałam się takiego efektu, smakuje pysznie Zabieram się za produkcję na większą skale
może się komuś przyda ja robiłam z proporcji 2 i trochę kg truskawek, 1/2 kg cukru, sok i skórka z jednej cytryny, kawałek wanilii i 2 łyżki octu balsamicznego, wyszły mi trzy słoiki.
na pewno będa powtórki
deanne ja nie smażylam na patelni, zasypałam truskawki cukrem i jak poscily sok, dodalam reszte skladnikow i gotwalam w garnku na malym ogniu, przez 3-5 godzin, az zgesnialo, prawie nie mieszalam wiec w dzemie ma cale truskawki
Wanilii nie dawalam, bom zrazona po dzemie bananowym, ktory wywalilam.
Musze przyznac (nie moge sie wykrecic
) ze ocet jest genialnym dodatkiem. Zwykle dzem truskawkowy jest slodko mdly, a ten orzezwiajaco kwaskowy. Tym bardziej, ze dodalam korzen imbiru.
Swietny!