Frittata con Aceto Balsamico Tradizionale

Lis 27, 2004
3,568
0
0
Cos bardzo prostego i bardzo pysznego.

Dokladnych proporcji nie podaje, bo zalezy na ile osob.

Po 2 jajka na glowe
po garstce tartego Parmigiano Reggiano
i po lyzce parmigiano Reggiano w platkach (wystarczy skrobac nozem kawalek sera i mamy platki)
sol, pieprz
po garstce szczypiorku
maslo do smazenia
po lyzeczce octu na glowe

Jajka robeltac z tartym parmezanem i sola. Na patelni rozpuscic maslo, wylac mase jajeczna, smazyc 4 minuty pod przykryciem. Odwrocic, smazyc z drugiej strony. Pod koniec spryskac octem. Podzielic na porcje, wylozyc na talerze i posypac szczypiorkiem oraz pieprzem.
Ja podaje z bulka pszenna i jakas salata mieszana i obiad gotowy.
icon_smile.gif