- Paź 30, 2007
- 223
- 0
- 0
przepis wynaleziony na blogu dorotus a autorstwa Nigelli, w oryginale był z malinami, ja dałam różne owoce czerwone i czarne z mrożonej mieszanki
Składniki na 6 porcji:
* 250 g owoców zamrożonych lub świeżych
* 4 łyżeczki cukru pudru
* kilka ciastek owsianych (np Digestive), pokruszonych
* 500 g greckiego jogurtu
Owoce z cukrem pudrem zmiksować przy pomocy blendera na gładki sos (z zamrożonymi zajmie to więcej czasu), nie trzeba przesiewać.
Przygotować 6 szklanek (pojemność ok 150 ml), do każdej nałożyć 2 łyżeczki musu z owoców, na to kilka łyżek jogurtu, posypać okruszkami z ciastek, i jeszcze po jednej warstwie owoców, jogurtu i ciastek.
Proste danie, idealne na drugie śniadanie, bardzo efektownie wyglądające
polecam
Składniki na 6 porcji:
* 250 g owoców zamrożonych lub świeżych
* 4 łyżeczki cukru pudru
* kilka ciastek owsianych (np Digestive), pokruszonych
* 500 g greckiego jogurtu
Owoce z cukrem pudrem zmiksować przy pomocy blendera na gładki sos (z zamrożonymi zajmie to więcej czasu), nie trzeba przesiewać.
Przygotować 6 szklanek (pojemność ok 150 ml), do każdej nałożyć 2 łyżeczki musu z owoców, na to kilka łyżek jogurtu, posypać okruszkami z ciastek, i jeszcze po jednej warstwie owoców, jogurtu i ciastek.
Proste danie, idealne na drugie śniadanie, bardzo efektownie wyglądające