AJ, nasz wieloletni znajomy a przy okazji kucharz pasjonata, zaserwowal nam te gofry na sniadanie podane z mieszanka jogurtowo-owocowa ( jogurt waniliowy, truskawki i jagody). Od tamtego czasu, a bylo to ponad rok temu, przynajmniej raz w miesiacu robie te gofry i jako pasjonata gofrow, z czystym sercem moge je polecic
2 szklanki maki
2 szklanki maslanki
3 jaja
2 lyzeczki proszku do pieczenia
1 lyzeczka sody oczyszczonej
1/4 szklanki masla roztopionego
1/2 lyzeczki soli
W miseczce laczymy suche skladniki. W osobnej miseczce mieszamy mokre skladniki ktore nastepnie dodajemy do suchych. Delikatnie mieszamy ale tak aby ciasto dalej mialo duze grudki i nie bylo aksamitne ( nie nalezy sie bac tych grudek, one calkowicie znikna w gofrownicy)
Ciasto odstawiamy na 10-15 minut i dopiero po tym krotkim lezakowaniu pieczemy gofry.
Uwaga:
- gofrownicy nie nalezy natluszczac ze wzgledu na duza ilosc masla w ciescie
2 szklanki maki
2 szklanki maslanki
3 jaja
2 lyzeczki proszku do pieczenia
1 lyzeczka sody oczyszczonej
1/4 szklanki masla roztopionego
1/2 lyzeczki soli
W miseczce laczymy suche skladniki. W osobnej miseczce mieszamy mokre skladniki ktore nastepnie dodajemy do suchych. Delikatnie mieszamy ale tak aby ciasto dalej mialo duze grudki i nie bylo aksamitne ( nie nalezy sie bac tych grudek, one calkowicie znikna w gofrownicy)
Ciasto odstawiamy na 10-15 minut i dopiero po tym krotkim lezakowaniu pieczemy gofry.
Uwaga:
- gofrownicy nie nalezy natluszczac ze wzgledu na duza ilosc masla w ciescie