Gofry lub bliny razowe MM

sd_silver

Member
Wrz 20, 2004
1,464
0
0
Gofry lub bliny razowe MM

2 szklanki maki pszennej 1850
1/2 szklanki mleka 0%
3/4 szklanki wody gazowanej
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
słodzik lub fruktoza (mozna pominąć)
2 białka ubite na sztywną pianę


Mąkę zmiksować z mlekiem, woda, proszkiem, osobno ubic białka i wymieszac z ciastem.
Piec gofry lub na patelni teflonowej na minimalnej ilosci oleju smazyc bliny (lać ciasto na około 1/2 cm).

W wersji słodkiej podwać z dżemem mm, joguretm, musami owocowymi.

Na słono z warzywami lub np. tzadzyki (jogurt 0%,serek homo 0%, starty i odcisniety ogórek, czosnek, sól, pieprz).
 

sd_silver

Member
Wrz 20, 2004
1,464
0
0
I zdjęcie
10000325lg.jpg
 

Basiuka

Member
Sty 17, 2005
81
0
0
sd_silver :anbetung:
Dziekuję za ten przepis. Te gofry są pyszne!!!!!!!!!!!!!!!!! Nareszcie coś pszennego, nie twardego i bardzo smacznego, no i MM oczywiście :mrgreen:
Montimaniacy róbcie te gofry!!!

Jezeli pozwolisz, będę reklamowała Twoje wypieki wszedzie... :cheers:

 

Piadina

Member
Lut 24, 2009
402
0
0
...jak już zapcham rodzinkę tradycyjnymi wypiekami ze świeżo zakupionej gofrownicy, to bankowo zrobię SOBIE gofry z tego przepisu
fiesgrins.gif