Gofry lub bliny razowe MM
2 szklanki maki pszennej 1850
1/2 szklanki mleka 0%
3/4 szklanki wody gazowanej
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
słodzik lub fruktoza (mozna pominąć)
2 białka ubite na sztywną pianę
Mąkę zmiksować z mlekiem, woda, proszkiem, osobno ubic białka i wymieszac z ciastem.
Piec gofry lub na patelni teflonowej na minimalnej ilosci oleju smazyc bliny (lać ciasto na około 1/2 cm).
W wersji słodkiej podwać z dżemem mm, joguretm, musami owocowymi.
Na słono z warzywami lub np. tzadzyki (jogurt 0%,serek homo 0%, starty i odcisniety ogórek, czosnek, sól, pieprz).
2 szklanki maki pszennej 1850
1/2 szklanki mleka 0%
3/4 szklanki wody gazowanej
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
słodzik lub fruktoza (mozna pominąć)
2 białka ubite na sztywną pianę
Mąkę zmiksować z mlekiem, woda, proszkiem, osobno ubic białka i wymieszac z ciastem.
Piec gofry lub na patelni teflonowej na minimalnej ilosci oleju smazyc bliny (lać ciasto na około 1/2 cm).
W wersji słodkiej podwać z dżemem mm, joguretm, musami owocowymi.
Na słono z warzywami lub np. tzadzyki (jogurt 0%,serek homo 0%, starty i odcisniety ogórek, czosnek, sól, pieprz).