Graż, specjalnie dla ciebie, mój aniele.
2 opakowania sera halloumi (po 250g)
2 łyżki posiekanego świeżego czerwonego chili
4 łyżki oliwy z oliwek
sok z cytryny
Posiekaną papryczkę wymieszać z oliwą, zostawić do przegryzienia.
Pokroić ser na półcentymetrowe plastry, usmażyć z obu stron.
Ułożyć plastry sera na półmisku, polać sosem z oliwy i chili, skropić cytryną (ja nie kropię).
Zakąszać bagietką, albo świeżym chlebem, którymi można wylizać sos z talerza.
2 opakowania sera halloumi (po 250g)
2 łyżki posiekanego świeżego czerwonego chili
4 łyżki oliwy z oliwek
sok z cytryny
Posiekaną papryczkę wymieszać z oliwą, zostawić do przegryzienia.
Pokroić ser na półcentymetrowe plastry, usmażyć z obu stron.
Ułożyć plastry sera na półmisku, polać sosem z oliwy i chili, skropić cytryną (ja nie kropię).
Zakąszać bagietką, albo świeżym chlebem, którymi można wylizać sos z talerza.